Як приготувати запіканку з гарбуза з сиром і манкою?
З невеликого набору цілком звичайних і доступних продуктів можна приготувати дуже апетитне і смачне блюдо дуже ситне і з неповторним ароматом гарбуза і до того ж вельми корисне, адже в ньому є і сир багатий кальцієм, і дивно корисна гарбуз, так що така запіканка чудово підійде для всієї родини і особливо для харчування дітей. Щоб приготувати таку запіканку з гарбузом вам знадобляться наступні продукти: один кілограм гарбуза, половина кілограма сиру, чотири курячі яйця, пів склянки цукрового піску, три чверті склянки манної крупи, дві склянки молока, одна чайна ложка солі, дві чайні ложки кмину і три столові ложки вершкового масла.
З манної крупи на молоці відварити густу манну кашу і трохи остудити її. Гарбуз треба очистити від шкірки і порізати скибочками невеликих розмірів, які потрібно буде обсмажити на вершковому маслі до напівготовності, а коли підготовлена таким чином гарбуз охолоне до кімнатної температури, її необхідно буде змішати з сиром, трьома сирими яйцями і манною кашею, після чого додати до маси цукор, сіль і кмин, а потім знову все перемішати. Жаростійку форми змастити маслом, викласти в неї підготовлену однорідну суміш і трохи розрівняти, а верх майбутньої запіканки змастити збитим курячим яйцем. Випікати при температурі 180 градусів протягом 45-50 хвилин. Готову запіканку вийняти з форми, порізати на шматки і подавати зі сметаною.