Для приготування цієї незвичайної закуски потрібні не свіжі, а саме консервовані абрикоси. Можна замінити їх персиками невеликих розмірів, також консервованими. Дуже смачна закуска, годиться до вину білому, до шампанського і до горілочки. Готувати її потрібно безпосередньо перед подачею, інакше після довгого простою в холодильнику абрикоси трохи підсохнуть і втратять апетитний вигляд.
Для приготування потрібні такі інгредієнти: одна баночка тунця консервованого, зелень будь-яка, баночка вершкового сиру, одна банку консервованих абрикос.
Як готувати: тунець треба роздавити вилкою, але все масло з баночки попередньо вилити. Сир вершковий змішуємо з тунцем і на половинки трохи просушених абрикос викладаємо. Тобто половинки абрикос служать, як кошички. Зверху на вершкову масу з тунцем листочок зелені укладаємо або просто посипаємо нарізаною зеленню. Закуска готова. Для посилення екзотичного смаку можна посипати зверху тертим грецькими горішками.