Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати віденський яблучний пиріг?
Австрійські кав'ярні завжди славилися не тільки ароматною кавою, але і прекрасною випічкою. Пропоную рецепт традиційного віденського пирога з яблуками, який готується з двох видів тіста, великої кількості яблук і горіхів. Що знадобиться для тіста 120 грам маргарину 100 грам цукру 200 грам борошна Чайна ложка розпушувача Одне яйце Для начинки П'ять - шість великих яблук Одне яйце 150 грам м'якого вершкового масла 120 грам цукру 100 грам борошна 200 мл. вершків Чайна ложка цедри Для посипання верху - 40 грам горіхів і їдальня ложка цукру Приготування Готуємо основу пирога. Змішуємо борошно з розпушувачем, цукром, додаємо маргарин шматочками, розтираємо в крихту. Додаємо яйце і вимішуємо м'яке тісто. Змащуємо форму маслом, тісто злегка розкачуємо на столі, перекладаємо у форму і руками розподіляємо по денця і бортикам. Наколюємо виделкою. Яблука чистимо від шкірки і насіння, ріжемо на четвертинки, укладаємо зрізом вниз на тісто. Міксером розтираємо масло з цукром в кремоподібну масу, додаємо яйце, цедру, борошно, вимішуємо. Вершки збиваємо в інший посуд окремо і вводимо в кремову масу. Обережно перемішуємо, викладаємо зверху на яблука. Розрівнюємо і посипаємо цукром і подрібненими горіхами. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо півгодини. Вогонь вимикаємо і залишаємо в духовці пиріг ще на десять хвилин. Дістаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо з ароматною кавою. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |