Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати віденський яблучний пиріг?
Австрійські кав'ярні завжди славилися не тільки ароматною кавою, але і прекрасною випічкою. Пропоную рецепт традиційного віденського пирога з яблуками, який готується з двох видів тіста, великої кількості яблук і горіхів.
Що знадобиться для тіста
120 грам маргарину
100 грам цукру
200 грам борошна
Чайна ложка розпушувача
Одне яйце

Для начинки

П'ять - шість великих яблук
Одне яйце
150 грам м'якого вершкового масла
120 грам цукру
100 грам борошна
200 мл. вершків
Чайна ложка цедри
Для посипання верху - 40 грам горіхів і їдальня ложка цукру

Приготування

Готуємо основу пирога. Змішуємо борошно з розпушувачем, цукром, додаємо маргарин шматочками, розтираємо в крихту. Додаємо яйце і вимішуємо м'яке тісто.
Змащуємо форму маслом, тісто злегка розкачуємо на столі, перекладаємо у форму і руками розподіляємо по денця і бортикам. Наколюємо виделкою.
Яблука чистимо від шкірки і насіння, ріжемо на четвертинки, укладаємо зрізом вниз на тісто.
Міксером розтираємо масло з цукром в кремоподібну масу, додаємо яйце, цедру, борошно, вимішуємо. Вершки збиваємо в інший посуд окремо і вводимо в кремову масу. Обережно перемішуємо, викладаємо зверху на яблука. Розрівнюємо і посипаємо цукром і подрібненими горіхами. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо півгодини. Вогонь вимикаємо і залишаємо в духовці пиріг ще на десять хвилин.
Дістаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо з ароматною кавою.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, цукром
Як дуже швидко приготувати сніданок
Як за 30 хвилин приготувати мариновані помідори по-італійськи?
Млинці на молоці
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: