Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати вершковий суп-пюре з селери?
Навіть якщо ви не любите селера - спробуйте приготувати такий супчик. Ось побачите, ваше ставлення до корисного коренеплоду зміниться в кращу сторону. Готувати незвичайно смачний і ніжний супчик легко і швидко. Що знадобиться для приготування 2,5 літра бульйону або води Один корінь селери приблизно 10 см. у діаметрі Один цибуля-порей (потрібна тільки біла частина) Одна ріпчаста цибулина Чотири - п'ять картоплин Половина склянки жирних вершків Дві часточки часнику (за смаком) Трохи вершкового масла Сіль і перець за смаком Лавровий лист Приготування Дрібно наріжте цибулю і часник. Білу частину цибулі-порею наріжте півкільцями. Розігрійте в сковороді або в каструлі з товстим дном трохи вершкового масла, обсмажте до злегка золотистого кольору обидва види цибулі і часник. Корінь селери очистіть і наріжте невеликими кубиками. Кубиками або скибочками наріжте картоплю. Покладіть селеру до цибулі і часнику, злегка обсмажте всі овочі, влийте трохи окропу або бульйону і тушкуйте кілька хвилин під кришкою. Додайте картоплю, влийте решту воду або бульйон, варити все на слабкому вогні до м'якості овочів. За п'ять хвилин до готовності покласти лаврушку. З готового супу приберіть лавровий листочок, перелийте вміст каструльки в блендер і пюрируйте до однорідної консистенції. Повернути суп в каструлю, прогрійте, поперчіть і посоліть, влийте вершки. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Дайте супу п'ять хвилин настоятися, розлийте по тарілках і подавайте з зеленню і сухариками. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |