Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати вершковий суп-пюре з селери?
Навіть якщо ви не любите селера - спробуйте приготувати такий супчик. Ось побачите, ваше ставлення до корисного коренеплоду зміниться в кращу сторону. Готувати незвичайно смачний і ніжний супчик легко і швидко.
Що знадобиться для приготування

2,5 літра бульйону або води
Один корінь селери приблизно 10 см. у діаметрі
Один цибуля-порей (потрібна тільки біла частина)
Одна ріпчаста цибулина
Чотири - п'ять картоплин
Половина склянки жирних вершків
Дві часточки часнику (за смаком)
Трохи вершкового масла
Сіль і перець за смаком
Лавровий лист

Приготування

Дрібно наріжте цибулю і часник. Білу частину цибулі-порею наріжте півкільцями. Розігрійте в сковороді або в каструлі з товстим дном трохи вершкового масла, обсмажте до злегка золотистого кольору обидва види цибулі і часник.
Корінь селери очистіть і наріжте невеликими кубиками. Кубиками або скибочками наріжте картоплю. Покладіть селеру до цибулі і часнику, злегка обсмажте всі овочі, влийте трохи окропу або бульйону і тушкуйте кілька хвилин під кришкою. Додайте картоплю, влийте решту воду або бульйон, варити все на слабкому вогні до м'якості овочів. За п'ять хвилин до готовності покласти лаврушку.
З готового супу приберіть лавровий листочок, перелийте вміст каструльки в блендер і пюрируйте до однорідної консистенції.
Повернути суп в каструлю, прогрійте, поперчіть і посоліть, влийте вершки. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Дайте супу п'ять хвилин настоятися, розлийте по тарілках і подавайте з зеленню і сухариками. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: наріжте, п'ять
Як зробити корисні тефтелі з овочами?
Рибний жюльєн
Як приготувати апетитні картопляні кнедлі?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: