Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати турецький томатний соус?
Томатний соус робиться дуже густим, і більше схожий на овочеве пюре. Подають його до м'яса або їдять із смаженою картоплею, картопляними чіпсами, підсушеним в духовці лавашем або просто з шматочками свіжого хліба.
Що знадобиться для приготування

Чотири великих, стиглих, м'ясистих помідора
Один гострий зелений перчик
Дві головки цибулі
Столова ложка томатної пасти
Чайна ложка сушеної м'яти (або трошки свіжої)
Сіль і червоний мелений перець за смаком
Рослинна олія

Приготування

Помідори обшпарити окропом, зняти шкірку. М'якоть нарізати шматочками. Гіркий перчик розрізати навпіл, видалити насіння і перегородки (інакше соус вийде пекучо-гострим), нарізати брусочками. Цибулю очистити, нарізати півкільцями. Всі овочі скласти в блендер, на високій швидкості подрібнити до пюреобразного стану. Додати томатну пасту (або томатний соус), суху м'яту, сіль і мелений червоний перець. Ще раз все збити і вкласти в салатник. Якщо додаєте свіжу м'яту, то її потрібно покласти в блендер разом з іншими овочами.
Рослинне масло в соус додається безпосередньо перед подачею, точних пропорцій немає. Влийте трохи, спробуйте на смак, якщо здасться недостатньо, додайте ще. Зберігати соус можна в холодильнику в щільно закритих скляних банках.
Категория: Рецепти |
| Теги: соус, томатний
Апетитна запіканка з кабачків і плавленого сиру "Касэрол"
Спекотне, запечене в булочці
Як готується салат з гранатом і куркою?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: