Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати суп-пюре із селери з томатним желе?
Дуже красивий, оригінальний і смачний супчик. Відмінно підходить для урочистого обіду. Список продуктів: один кілограм томатів;
п'ять столів. ложечок оливкової олії;
зубчик часничку;
сорок мл джина;
сто грамів цибулі ріпчастої;
одна столів. ложка томатної пасти;
триста мілілітрів білого вина;
одна столів. ложка цукру і сіль;
10 горошин чорного перчика;
0.1 граммашафрана;
лавровий листочок;
1/4 чайн. л. агар-агару;
три стебла базиліка
одна платівка желатину;
сто грамів цибулі-шарлота;
півкіло черешкової селери;
сто п'ятдесят грамів картоплі;
400 мл бульйону з овочів;
200 мл. жирних вершків і перчик чорний;

Робимо томатне желе. Купно рубаємо цибулька і часничок. У томатів знімаємо шкірку і нарізаємо великими шматками.
В каструлі смажимо часник і цибулю 2 столів. ложка олії. Додаємо томатну пасту і смажимо 60 сек. Наливаємо 100 мл білого вина, джин, кладемо томати, сіль, цукор, горошини перець, лаврушку і шафран. Варимо 15 хв.
Застеляємо марлею сито, кладемо сито на порожню каструльку, викладаємо томатну масу і залишаємо стікати на 60 хв. Повинно вийти близько 400 мл томатного соку.

Желатин замочуємо в холодній воді, в5ст.л. холодної води розводимо агар-агар.
Томатний сік уварюють до 200 мл Кладемо агар-агар і доводимо до кипіння. Знімаємо з плити, додаємо желатин, базилік і залишаємо на полчаса.Вынимаем базилік, перелити сік у форму і ставимо в холодильник на 3 години.

Для супу чистимо і ріжемо селеру, цибулю і картоплю.
Смажимо цибулю в 3 стіл. л. оливкової олії. Додаємо 200 мл білого вина, картопля, вершки, селера, бульйон і варимо 20 хвилин. Солимо, перчимо і пюрируем блендером.

Наливаємо суп у тарілки. Виймаємо з форми томатне желе, ріжемо кубиками і прикрашаємо суп.
Категория: Рецепти |
| Теги: мл, столів
Як приготувати картоплю, запечену в часниковому маслі?
Як приготувати панцанеллу?
Як приготувати борщ холодний по-Литовськи?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: