Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати суп-пюре із селери з томатним желе?
![]() п'ять столів. ложечок оливкової олії; зубчик часничку; сорок мл джина; сто грамів цибулі ріпчастої; одна столів. ложка томатної пасти; триста мілілітрів білого вина; одна столів. ложка цукру і сіль; 10 горошин чорного перчика; 0.1 граммашафрана; лавровий листочок; 1/4 чайн. л. агар-агару; три стебла базиліка одна платівка желатину; сто грамів цибулі-шарлота; півкіло черешкової селери; сто п'ятдесят грамів картоплі; 400 мл бульйону з овочів; 200 мл. жирних вершків і перчик чорний; Робимо томатне желе. Купно рубаємо цибулька і часничок. У томатів знімаємо шкірку і нарізаємо великими шматками. В каструлі смажимо часник і цибулю 2 столів. ложка олії. Додаємо томатну пасту і смажимо 60 сек. Наливаємо 100 мл білого вина, джин, кладемо томати, сіль, цукор, горошини перець, лаврушку і шафран. Варимо 15 хв. Застеляємо марлею сито, кладемо сито на порожню каструльку, викладаємо томатну масу і залишаємо стікати на 60 хв. Повинно вийти близько 400 мл томатного соку. Желатин замочуємо в холодній воді, в5ст.л. холодної води розводимо агар-агар. Томатний сік уварюють до 200 мл Кладемо агар-агар і доводимо до кипіння. Знімаємо з плити, додаємо желатин, базилік і залишаємо на полчаса.Вынимаем базилік, перелити сік у форму і ставимо в холодильник на 3 години. Для супу чистимо і ріжемо селеру, цибулю і картоплю. Смажимо цибулю в 3 стіл. л. оливкової олії. Додаємо 200 мл білого вина, картопля, вершки, селера, бульйон і варимо 20 хвилин. Солимо, перчимо і пюрируем блендером. Наливаємо суп у тарілки. Виймаємо з форми томатне желе, ріжемо кубиками і прикрашаємо суп. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |