Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати стейк з яловичини?
Стейк хороший і сам по собі, але з ніжним вершковим соусом він буде ще смачніше. Одне з основних умов приготування «правильного» стейка - м'ясо має бути кімнатної температури, тому його потрібно заздалегідь дістати з холодильника.
Що знадобиться для приготування
Два стейки з яловичини (можна на кісточці) товщиною близько 3 см
Дві столові ложки оливкової олії
Мелений перець і сіль за смаком

Для соусу

200 мл нежирних вершків
Часточка часнику
Кілька горошин запашного перцю
100 грам сиру з блакитною цвіллю (наприклад - бергадер)
Сіль за смаком
Столова ложка вершкового масла

Приготування

Стейки, посолити і поперчити з двох сторін, збризнути оливковою олією. На сильному вогні розігріти суху сковорідку з рифленим дном. Коли вона добре розігріється, покласти м'ясо і обсмажувати дві хвилини з одного боку. Потім вогонь трохи зменшуємо, м'ясо повертаємо на 90 градусів і обсмажуємо ще дві хвилини.
Перевертаємо м'ясо, обсмажуємо його до бажаного ступеня готовності. Готовий стейк знімаємо з вогню, кладемо на тарілку і прикриваємо фольгою. Залишаємо на десять хвилин. в цей час готуємо соус.

В ковшике розтоплюємо вершкове масло. Додаємо дрібно нарізаний часник, роздроблений перець і обсмажуємо з півхвилини. Потім вливаємо вершки, даємо закипіти. Додаємо розкришений шматочками сир, варимо при постійному помішуванні до повного розчинення сиру. Солимо за смаком.
Подаємо стейки з гарніром і соусом. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: м'ясо, стейк
Як приготувати домашню солянку?
Бутерброди з сиром
Меренги із збитими вершками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: