Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати стейк з яловичини?
Стейк хороший і сам по собі, але з ніжним вершковим соусом він буде ще смачніше. Одне з основних умов приготування «правильного» стейка - м'ясо має бути кімнатної температури, тому його потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Що знадобиться для приготування Два стейки з яловичини (можна на кісточці) товщиною близько 3 см Дві столові ложки оливкової олії Мелений перець і сіль за смаком Для соусу 200 мл нежирних вершків Часточка часнику Кілька горошин запашного перцю 100 грам сиру з блакитною цвіллю (наприклад - бергадер) Сіль за смаком Столова ложка вершкового масла Приготування Стейки, посолити і поперчити з двох сторін, збризнути оливковою олією. На сильному вогні розігріти суху сковорідку з рифленим дном. Коли вона добре розігріється, покласти м'ясо і обсмажувати дві хвилини з одного боку. Потім вогонь трохи зменшуємо, м'ясо повертаємо на 90 градусів і обсмажуємо ще дві хвилини. Перевертаємо м'ясо, обсмажуємо його до бажаного ступеня готовності. Готовий стейк знімаємо з вогню, кладемо на тарілку і прикриваємо фольгою. Залишаємо на десять хвилин. в цей час готуємо соус. В ковшике розтоплюємо вершкове масло. Додаємо дрібно нарізаний часник, роздроблений перець і обсмажуємо з півхвилини. Потім вливаємо вершки, даємо закипіти. Додаємо розкришений шматочками сир, варимо при постійному помішуванні до повного розчинення сиру. Солимо за смаком. Подаємо стейки з гарніром і соусом. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |