Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати сицилійський картопляний пиріг?
Пиріг готується без борошна, по суті - це картопляна запіканка, в яку додається копчена або інша ковбаска, шинка, сир, прянощі - загалом, виходить дуже смачно. До пирога можна приготувати будь-який соус.
Що знадобиться для приготування
Кілограм картоплі
150 грам сиру
200 грам ковбаси, шинки або м'ясної нарізки
Три яйця
Дві часточки часнику
25 грам вершкового масла
150 мл. молока
Сіль, прянощі та спеції
Суха або свіжа зелень
Сухарі для панірування
Приготування

Картоплю відварити до готовності, розім'яти в пюре, влити молоко, додати масло. Вимішати, дати трохи охолонути і додати яйця.
М'ясні продукти нарізати шматочками (бажано щоб був хоча б маленький шматочок копченої ковбаски для аромату), змішати з картоплею, додати тертий сир, спеції, приправи, посолити. Видавити часник і перемішати всі інгредієнти.
Форму для випічки або сковорідку змастити маслом, посипати панірувальними сухарями. Викласти картопляну масу, розрівняти, верх присипати сухарями. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати годину.
Готового пирога дати трохи охолонути у формі і потім діставати. Пиріг виходить з хрусткою скоринкою і дуже м'який усередині. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: пирога, пиріг
Пиріг з цибулею і беконом
Розсольник по-купецькому
Курка в гірчичному маринаді (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: