Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати шоколадний десерт з цукерок?
Особливо актуальним цей рецепт буде після свят, коли багато подарунків і цукерок. Якщо якісь із шоколадних цукерок припали не до смаку або вони просто потрапили в розряд «неліквідів», спробуйте зробити з них десерт. Що знадобиться для приготування 500 - 600 мл молока 10 - 12 штук шоколадних цукерок з будь-якою начинкою Одна - дві столові ложки какао Дві столові ложки крохмаль (кукурудзяний, картопляний - все одно) Приготування Крохмаль відміряйте без гірки, проведіть ножем по ложці щоб зняти все зайве. Цукерки ріжемо невеликими шматочками. Молоко виливаємо в каструльку і доводимо до кипіння. Додаємо цукерки, перемішуємо до отримання однорідної маси (для цього зручніше користуватися віночком). Змішуємо какао і крохмаль, вливаємо в суміш трохи холодного молока і добре розтираємо, щоб не утворились грудочки. Після цього доливаємо ще трохи холодного молока, щоб у нас була суміш по консистенції як густа сметана. Цю суміш виливаємо в кипляче молоко з цукерками, швидко розмішуємо і на слабкому вогні проварюємо кілька хвилин. Можна десерт є теплим, його після приготування просто розлити по келихах і відразу ж знімати пробу. Або ж охолодити, але тоді перед подачею охолоджений десерт потрібно збити міксером і потім розлити по келихах. Якщо десерт залишиться, то потрібно зберігати в холодильнику. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |