Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати салат з кабачками і курячою грудкою?
У більшості рецептів кабачки пропонується використовувати після термічної обробки - смажені, тушковані, запечені. Але є і інший спосіб - додавати свіжі, молоденькі кабачки в салати свіжими або злегка замаринувати їх. Ось один з таких рецептів. Що знадобиться для приготування 500 грам молоденьких кабачків (або цукіні) 400 г відвареної або запеченої курячої грудки Пучок шпинату (за вагою 200 грам) 100 грам волоських горіхів Одна цибулина Дві столові ложки тертого сиру Невеликий пучок свіжої м'яти 60 мл рослинного масла 50 мл лимонного соку Сіль і чорний мелений перець за смаком Приготування Рослинне масло змішайте з лимонним соком, посоліть і поперчіть, злегка збийте виделкою. Кабачки або цукіні розрізати уздовж навпіл або на четвертинки, і потім кожну частину наріжте тонкими скибочками. Змішайте із заправкою і залиште на деякий час маринуватися. Поки кабачки маринуються, підсушіть горішки на сухій сковорідці або в духовці і порубаєте ножем (не дуже дрібно). На дрібній тертці натріть сир. Куряче м'ясо наріжте невеликими шматочками, цибулю - кубиками або півкільцями. Листя шпинату і м'яти промийте, струсіть воду, нарвете листя руками. Змішайте всі компоненти салату (крім сиру і горішків), додайте мариновані кабачки, перемішайте. Якщо потрібно, підсолити. Зверху посипте сиром і горіхами. Салат відразу ж подавайте до столу. Дуже смачно з молодою відвареної картоплею! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |