Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати рис з нутом і грибами?
Смачна варіація на тему плову. Приправи можна додавати виходячи зі своїх смакових переваг, наприклад, якщо немає зіри або ви її не любите - виключіть цей компонент або чимось замінити.
Що знадобиться для приготування
300 грам грибів
Половина склянки пропареного рису
100 грам нуту
Одна морквина
Одна цибулина
Дві - три столових ложки рослинного масла
Дві часточки часнику
Чайна ложка зіри
Чайна ложка куркуми
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування

Нут замочити на ніч у холодній воді. Перед початком приготування воду злийте, залийте нут чистою холодною водою, доведіть до кипіння і варіть до готовності на слабкому вогні. Коли стане м'яким воду злийте.
Цибулю дрібно наріжте, моркву наріжте соломкою. У сковороді розігрійте масло, тушкуйте цибулю до м'якості. Потім додайте моркву і тушкуйте ще хвилини три. Викладіть гриби (якщо великі - наріжте пластинами). Тушкуйте все до випарювання рідини.
Викладіть на сковорідку промитий рис, додати зіру, цілі зубчики часнику, куркуму, посоліть і поперчіть за смаком.
Влийте дві склянки окропу (або бульйону), доведіть до кипіння і готуйте під кришкою на слабкому вогні, поки рис не стане м'яким. Потім часник дістаньте, додайте нут, прогрійте ще хвилин п'ять.
Категория: Рецепти |
| Теги: тушкуйте, наріжте
Масло із зеленню
Як приготувати салат з апельсинами і сиром фета?
Пиріжки зі шпинатом (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: