Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати рис з нутом і грибами?
Смачна варіація на тему плову. Приправи можна додавати виходячи зі своїх смакових переваг, наприклад, якщо немає зіри або ви її не любите - виключіть цей компонент або чимось замінити. Що знадобиться для приготування 300 грам грибів Половина склянки пропареного рису 100 грам нуту Одна морквина Одна цибулина Дві - три столових ложки рослинного масла Дві часточки часнику Чайна ложка зіри Чайна ложка куркуми Сіль і чорний мелений перець за смаком Приготування Нут замочити на ніч у холодній воді. Перед початком приготування воду злийте, залийте нут чистою холодною водою, доведіть до кипіння і варіть до готовності на слабкому вогні. Коли стане м'яким воду злийте. Цибулю дрібно наріжте, моркву наріжте соломкою. У сковороді розігрійте масло, тушкуйте цибулю до м'якості. Потім додайте моркву і тушкуйте ще хвилини три. Викладіть гриби (якщо великі - наріжте пластинами). Тушкуйте все до випарювання рідини. Викладіть на сковорідку промитий рис, додати зіру, цілі зубчики часнику, куркуму, посоліть і поперчіть за смаком. Влийте дві склянки окропу (або бульйону), доведіть до кипіння і готуйте під кришкою на слабкому вогні, поки рис не стане м'яким. Потім часник дістаньте, додайте нут, прогрійте ще хвилин п'ять. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |