Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати плов з баклажанами?
Дуже легкий у приготуванні варіант плову сподобається любителям рису і баклажанів. Блюдо турецької кухні. Що знадобиться для приготування Склянку рису Два баклажана Дві помідори Дві великі цибулини Десертна ложка томатного соусу або томатної пасти Сіль і перець за смаком Рослинна олія Приготування Рис ретельно промиваємо в декількох водах і заливаємо окропом на півгодини. З баклажан зрізаємо кілька смужок шкірки, вони вийдуть смугастими, як кавун - це потрібно для того, що б під час приготування вони не сильно розім'ялися. Нарізаємо баклажани середніми шматочками, засипаємо сіллю, залишаємо на 20 хвилин. потім промиваємо і віджимаємо. Розігріваємо в пательні олію. Викладаємо баклажани, обсмажуємо до готовності. перекладаємо на тарілку. У тому ж олії смажимо цибулю до прозорості, викладаємо до нього рис, помішуючи, обсмажуємо до прозорості рису. Тоді додаємо томатну пасту, розмішуємо, тушкуємо кілька хвилин. Додаємо очищені і нарізані кубиками помідори, через три хвилини вливаємо окріп. Вода повинна повністю покрити рис. Солимо і перчимо за смаком. накриваємо, на невеликому вогні готуємо майже до готовності рису. Викладаємо зверху баклажани, робимо мінімальний вогонь і тушкуємо, поки рис не стане м'яким. Подаємо зі свіжою зеленню і салатом зі свіжих овочів. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |