Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати плов з баклажанами?
Дуже легкий у приготуванні варіант плову сподобається любителям рису і баклажанів. Блюдо турецької кухні.
Що знадобиться для приготування

Склянку рису
Два баклажана
Дві помідори
Дві великі цибулини
Десертна ложка томатного соусу або томатної пасти
Сіль і перець за смаком
Рослинна олія

Приготування

Рис ретельно промиваємо в декількох водах і заливаємо окропом на півгодини.
З баклажан зрізаємо кілька смужок шкірки, вони вийдуть смугастими, як кавун - це потрібно для того, що б під час приготування вони не сильно розім'ялися. Нарізаємо баклажани середніми шматочками, засипаємо сіллю, залишаємо на 20 хвилин. потім промиваємо і віджимаємо.

Розігріваємо в пательні олію. Викладаємо баклажани, обсмажуємо до готовності. перекладаємо на тарілку. У тому ж олії смажимо цибулю до прозорості, викладаємо до нього рис, помішуючи, обсмажуємо до прозорості рису. Тоді додаємо томатну пасту, розмішуємо, тушкуємо кілька хвилин. Додаємо очищені і нарізані кубиками помідори, через три хвилини вливаємо окріп. Вода повинна повністю покрити рис. Солимо і перчимо за смаком. накриваємо, на невеликому вогні готуємо майже до готовності рису. Викладаємо зверху баклажани, робимо мінімальний вогонь і тушкуємо, поки рис не стане м'яким.
Подаємо зі свіжою зеленню і салатом зі свіжих овочів.
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, баклажани
Як готується піца по-мексиканськи?
Яловичина тушкована по-провансальски
Як приготувати пасту з соусом песто?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: