Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати пісний пиріг з гречаною кашею і грибами?
Цей рецепт пісного, але дуже ситного і смачного пирога стане в нагоді не тільки тим, хто тримає піст, але і вегетаріанцям.
Що знадобиться для приготування тіста:
10 грам сухих дріжджів
Три склянки борошна
Щіпка солі
Дві чайних ложки цукру
100-150 мл. рослинного масла
Склянку води

Для начинки

П'ять жмень гречаної крупи
Три цибулини
Дві жмені сушених грибів
Приготування

Дріжджі залити теплою водою, додати чайну ложку цукру, розмішати. Коли дріжджі підійдуть, додати ще ложку цукру, сіль, склянка борошна. Розмішати. Додати частинами муку, олію і вимісити тісто руками. Воно має бути м'яким. Поставити в тепло для підйому, пару раз обім'яти.
Для начинки гречку насипати на сковорідку, обсмажити, перемістити в каструлю, залити двома склянками окропу і зварити на маленькому вогні. Зняти з вогню і дати упреть при щільно накритою кришці.
Сухі гриби залити холодною водою і дати постояти години дві, а потім відварити в цій же воді. Злити, порізати, злегка обсмажити.
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на рослинному маслі.
Перемішати гречку, обсмажені гриби і цибулю. Посолити за смаком.
Тісто розкачати, викласти начинку, прикрити другим шаром тіста і защипати краї. Змастити заваркою, верх пирога наколоти виделкою і випікати до готовності на середньому вогні.
Категория: Рецепти |
| Теги: обсмажити, залити
Яловичина тушкована по-провансальски
Картопля з м'ясом по-австрійськи
Як готується кавовий крем?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: