Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати огретен з яйцями і помідорами?
Рецепт французької кухні. Він дуже стане в нагоді, особливо після Великодня, коли залишається багато варених яєць, і їм потрібно знайти застосування. Огретен готується саме з вареними яйцями і може бути чудовим варіантом швидкого і смачного сніданку або вечері.
Що знадобиться для приготування
П'ять - шість варених яєць
Два свіжих великих помідора або 300 грам консервованих
Одна цибулина
Дві - три зубчики часнику
50 грам сиру
Дві столових ложки рослинного масла
Сіль, чебрець і чорний мелений перець за смаком
Свіжа зелень петрушки або кропу (якщо є)

Приготування

Часник дрібно рубаємо цибулю ріжемо невеликими кубиками або півкільцями - хто як любить. Помідори дрібно ріжемо або тремо на тертці.
В сковорідці розігріваємо олію, обсмажуємо до м'якості цибулю і часник. Потім додаємо помідори і даємо потомитися на невеликому вогні хвилин п'ять (кришкою накривати не потрібно).

Поки готується соус, варені яйця чистимо і ріжемо їх на четвертинки. Викладаємо у форму, в якій будемо запікати, зверху поливаємо томатним соусом. Солимо і перчимо за смаком, посипаємо чебрецем (можна додавати будь-які приправи) і тертим сиром. Ставимо в духовку на середній вогонь і готуємо хвилин десять до появи рум'яної скоринки.

Якщо не хочеться включати духовку, можна приготувати огретен на сковорідці. До соусу додаються нарізані яйця, сковорідка накривається кришкою. Через сім - десять хвилин страва готова. Посипати сиром потрібно вже в тарілці.
Категория: Рецепти |
| Теги: ріжемо, огретен
Тефтелі в томатно-грибному соусі
Як приготувати ліниві млинці з шинкою і сиром?
Як готувати сирну паску?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: