Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати огретен з яйцями і помідорами?
Рецепт французької кухні. Він дуже стане в нагоді, особливо після Великодня, коли залишається багато варених яєць, і їм потрібно знайти застосування. Огретен готується саме з вареними яйцями і може бути чудовим варіантом швидкого і смачного сніданку або вечері. Що знадобиться для приготування П'ять - шість варених яєць Два свіжих великих помідора або 300 грам консервованих Одна цибулина Дві - три зубчики часнику 50 грам сиру Дві столових ложки рослинного масла Сіль, чебрець і чорний мелений перець за смаком Свіжа зелень петрушки або кропу (якщо є) Приготування Часник дрібно рубаємо цибулю ріжемо невеликими кубиками або півкільцями - хто як любить. Помідори дрібно ріжемо або тремо на тертці. В сковорідці розігріваємо олію, обсмажуємо до м'якості цибулю і часник. Потім додаємо помідори і даємо потомитися на невеликому вогні хвилин п'ять (кришкою накривати не потрібно). Поки готується соус, варені яйця чистимо і ріжемо їх на четвертинки. Викладаємо у форму, в якій будемо запікати, зверху поливаємо томатним соусом. Солимо і перчимо за смаком, посипаємо чебрецем (можна додавати будь-які приправи) і тертим сиром. Ставимо в духовку на середній вогонь і готуємо хвилин десять до появи рум'яної скоринки. Якщо не хочеться включати духовку, можна приготувати огретен на сковорідці. До соусу додаються нарізані яйця, сковорідка накривається кришкою. Через сім - десять хвилин страва готова. Посипати сиром потрібно вже в тарілці. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |