Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати німецьке горіхове печиво?
Таке печиво печуть у Німеччині на новорічні та різдвяні свята. Вирізують різні фігурки, прикрашають кольоровою і білою глазур'ю, шоколадом, яскравою посипкою. Печиво можна покласти у красиву коробочку або розвісити на ялинці.
Що знадобиться для приготування

150 грам борошна
200 грам мелених горіхів (фундука або волоських)
100 грам цукру
Чайна ложка меленої кориці
Чайна ложка розпушувача
Одне яйце
100 грам вершкового масла або маргарину

Приготування

Змішати всі сухі компоненти - борошно, цукор, корицю, розпушувач. Горішки злегка підсушити в духовці або на сухій сковорідці, перекласти в блендер або в ступку і подрібнити в дрібну крихту. Додати до борошна.
М'яке вершкове масло кімнатної температури (або маргарин) розтерти з яйцем. З'єднати обидві суміші і вимісити м'яке тісто. Загорнути його в харчову плівку, прибрати в холодильник на годину.
Потім тісто розкачати в пласт товщиною в півсантиметра, якщо потрібно додати трохи борошна. Вирізати формочками печиво, якщо печиво готується для прикраси ялинки - зробити дірочки. Викласти на деко застелений папером для випічки, поставити в гарячу духовку. Випікати 10 - 12 хвилин.
Готове печиво прикрасити глазур'ю або шоколадом.
Категория: Рецепти |
| Теги: м'яке, Печиво
Як швидко і смачно посмажити куряче м'ясо?
Як зробити запечена з часником хліб?
Короп з цибулею і чорносливом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: