Як приготувати морозиво з лимоном і оливковою олією?
Незвичайне морозиво приготована за цим рецептом цікаво в першу чергу своєю оригінальною і цікавою злегка маслянистої консистенції, яка утворюється завдяки наявності в його складі оливкової олії, ну і крім цього даний десерт примітний своїм чудовим смаком з легкою лимонною кислинкою і незвичайним присмаком! Список необхідних інгредієнтів, які знадобляться вам для приготування трьох порцій такого незвичайного морозива з лимоном і оливковою олією: один стакан молока, один стакан жирних вершків (не менше 33-відсоткової жирності), два лимона середніх розмірів, чотири яєчних жовтка, третину склянки цукрового піску, маленька щіпка солі, трохи більше третини склянки оливкової олії, 225 грамів темного шоколаду і дві столові ложки вершкового масла.
З лимонів зняти цедру і подрібнити її, після чого змішати молоко і вершки, додати в суміш цедру і нагрівати на середньому вогні до кипіння (не кип'ятити). Яєчні жовтки збити з цукровим піском і невеликою кількістю солі до придбання масою білого кольору і стану піни, а потім, не припиняючи потроху збивати масу, долити в неї вичавлений з лимонів сік і оливкову олію. Ще через деякий час все ще збиваючи, додати невелику кількість все ще гарячої молочно-вершковою суміші, а потім перелити все це в каструлю з залишилася гарячою молочною сумішшю і знову підігрівати на малому вогні, безперервно помішуючи до загустіння всієї суміші. Далі масу потрібно процідити, щоб прибрати з неї цедру, остудити і викласти в підходящу ємність. Посудину з морозивом (краще всього підійде металевий контейнер) поставити в морозилку на кілька годин, але при цьому періодично діставати її і збивати морозиво. Подавати вже готове морозиво в креманках, полив його глазур'ю з розтопленої на паровій бані суміші шоколаду і вершкового масла.