Рецепт дивно апетитного з вигляду млинцевого пирога з оригінальним поєднанням смаків в начинці - шпинату і слабо солоного лосося буде вкрай цікавий всім тим господиням, які люблять готувати що-небудь новеньке і незвичайне, а до того ж дивно смачне і поживне. Приготування такого млинцевого пирога не вимагає яких-небудь особливих зусиль, хоча і займе трохи часу. Список продуктів для приготування такого млинцевого пирога: для млинців - 500 мілілітрів молока, два яйця, 200 грамів пшеничного борошна, одна столова ложка рослинної олії, а також масло для смаження млинців; для начинки - 300 г слабосоленого лосося (філе), 350 грамів шпинату, 350 г сирного сиру, дві столові ложки натурального йогурту, одна чайна ложка хрону і пучок зеленого цибулі, а також приблизно 50 грамів дрібно натертого пармезану.
Для початку слід просіяти борошно в підходящого розміру миску, в центрі гірки зробити поглиблення і туди вбити яйця і влити рослинне масло, а потім поступово долити молоко, добре перемішати тісто і, прикривши миску рушником, залишити при кімнатній температурі приблизно на півгодини. Шпинат потрібно ретельно вимити і покласти в каструлю і щільно прикрити кришкою, після чого поставити на сильний вогонь і нічого не додаючи готувати близько трьох хвилин. Далі шпинат трохи остудити, злегка віджати і викласти в чашу блендера разом з сирним сиром, натуральним йогуртом і хріном, подрібнити і змішати все це до повної однорідності. Слабосолену рибу порізати невеликими кубиками, вимитий зелену цибулю подрібнити і змішати нарізану рибу і цибулю з шпинатній масою. З тіста на розігрітому на сковороді олії посмажити млинці (необхідно смажити з обох сторін), потім кожен млинець (а їх повинно вийти близько 15 штук) змастити підготовленою начинкою і скачати у вигляді рулетика. Всі млинцеві рулети викласти в круглу жароміцну форму у вигляді своєрідної "равлики" і, посипавши зверху тертим пармезаном, відправити на 25-30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.