Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати мигдальний кекс?
Черговим цей рецепт ніяк не назвеш - мигдаль все ж дорогувато коштує, і не у кожного є в запасах. Але спробувати таку незвичайну випічку безумовно варто - за смаком виходить щось середнє між дріжджовим здобним пирогом і кексом.
Що знадобиться для приготування

40 грам дріжджів
500 грам борошна
Три яйця
200 грам м'якого масла
175 грам цукру
150 мл. молока
Цедра одного лимона
200 грамів меленого мигдалю
200 грам родзинок
Чотири столові ложки рому
Щіпка солі
Цукрова пудра і мигдальні пелюстки для обсипання кексу

Приготування

Родзинки замочити на півгодини в ромі. Змішати борошно і мелений мигдаль, просіяти в простору посуд. Розкришити туди ж дріжджі і влити тепле молоко. Добре розмішати. Поступово додавати інші інгредієнти - цукор, яйця, вершкове масло, сіль, терту цедру лимона. Вимісити тісто, накрити його і залишити для підйому. Коли воно добре підніметься, додати обсушенный родзинки і вимісити ще раз.

Форму для випічки змастити маслом, обсипати мигдалевими пелюстками, викласти тісто і поставити в тепло на півгодини. за цей час кекс повинен піднятися. Потім переставити його в розігріту до 160 градусів духовку і випікати приблизно годину. Щоб кекс не пригорів, верх можна накрити фольгою.
Готового кексу дати охолонути і обсипати його цукровою пудрою.
Категория: Рецепти |
| Теги: півгодини, кекс
Медове печиво
Простий рецепт лепешняку
Як спекти сирні палички?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: