Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати м'ясну запіканку з овочами?
Запіканка готується з картоплі, моркви, помідорів і м'ясного фаршу. Але рецепт – не догма, і можна до неї додати будь-які овочі по сезону або щось замінити, виключити.
Необхідні продукти

250 грам м'ясного фаршу (краще брати яловичину)
Одна цибулина
Одна невелика морквина
Дві помідори
200 мл м'ясного бульйону або води
Чотири картоплини
Трохи твердого сиру
Рослинна олія
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Молоко і масло для приготування картопляного пюре

Приготування

Картоплю відваріть до готовності, воду злийте, зробіть пюре. За смаком заправте вершковим маслом і влийте трохи молока (картопля не повинна бути рідкою). Не забудьте посолити, можна приправити спеціями.
У сковорідці розігрійте рослинне масло, обсмажте фарш до зміни кольору. Потім покладіть дрібно нарізану цибулю, через хвилину покладіть натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуйте до м'якості моркви. З помідорів зніміть шкірку, м'якоть наріжте шматочками і додайте до фаршу з овочами. Коли помідори дадуть сік, влийте бульйон або воду і поваріть хвилин десять. Рідина повинна майже повністю випаруватися. За смаком посоліть і поперчіть.
У форму для запікання викладіть фарш з овочами, зверху закрийте картопляним пюре і посипте тертим сиром. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 20 хвилин. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: фаршу, м'ясного
Як спекти оксамитові млинці?
Як приготувати біфштекс по-мексиканськи?
Як спекти морквяні булочки?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: