Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати лютику?
Жовтцю - страва болгарської кухні, салат з печених овочів. У кожному районі свій рецепт цього повсякденного страви, але в будь-якому виконанні до нього подають нарізану шматочками бринзу і свіжий хліб. До основного варіанту можна додавати варену картоплю або квасоля для більшої ситності.
Що знадобиться для приготування

Кілограм червоного болгарського перцю
500 грам баклажанів
Три помідори
П'ять - шість зубчиків часнику
Пучок петрушки
Оливкова або рослинне масло
Сіль за смаком

Приготування

Перець змастити маслом, покласти на деко і запекти в духовці до м'якості. Відразу ж, поки гарячий, перекласти в поліетиленовий пакет і зав'язати. Хвилин через десять дістати, очистити від шкірки і насіння.
Баклажан і помідори теж запекти в духовці. Баклажани розрізати уздовж на чотири частини (не до кінця) і покласти в друшляк, щоб стекла гіркота.
Часник дрібно нарізати, товкачем або ступкою потовкти з сіллю до кремоподібного стану.
Перець нарізати шматочками, розім'яти товкачиком, додати очищений від шкірки і нарізану кубиками баклажан і знову розминати товкачиком. Додати очищені від шкірки помідори, розім'яти всі разом. Додати зелень петрушки, посолити за смаком, покласти часник і заправити рослинним маслом.
За бажанням в лютику можна додати відварену квасолю або картоплю.
Категория: Рецепти |
| Теги: покласти, шкірки
Як приготувати смачне апельсинове варення без шкірки?
Як готується двошарова сирна запіканка?
Як спекти корисне печиво?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: