Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати лютику?
Жовтцю - страва болгарської кухні, салат з печених овочів. У кожному районі свій рецепт цього повсякденного страви, але в будь-якому виконанні до нього подають нарізану шматочками бринзу і свіжий хліб. До основного варіанту можна додавати варену картоплю або квасоля для більшої ситності. Що знадобиться для приготування Кілограм червоного болгарського перцю 500 грам баклажанів Три помідори П'ять - шість зубчиків часнику Пучок петрушки Оливкова або рослинне масло Сіль за смаком Приготування Перець змастити маслом, покласти на деко і запекти в духовці до м'якості. Відразу ж, поки гарячий, перекласти в поліетиленовий пакет і зав'язати. Хвилин через десять дістати, очистити від шкірки і насіння. Баклажан і помідори теж запекти в духовці. Баклажани розрізати уздовж на чотири частини (не до кінця) і покласти в друшляк, щоб стекла гіркота. Часник дрібно нарізати, товкачем або ступкою потовкти з сіллю до кремоподібного стану. Перець нарізати шматочками, розім'яти товкачиком, додати очищений від шкірки і нарізану кубиками баклажан і знову розминати товкачиком. Додати очищені від шкірки помідори, розім'яти всі разом. Додати зелень петрушки, посолити за смаком, покласти часник і заправити рослинним маслом. За бажанням в лютику можна додати відварену квасолю або картоплю. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |