Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати котлети з телятини?
Рецепт з старовинної кулінарної книги «Литовська куховарка». Звичайно, продукти зараз не ті, і вам вирішувати слідувати в точності рецептом чи зробити поправки. В оригінальному рецепті котлети з телятини готуються на вершковому маслі і без спецій.
Необхідні продукти
500 грам телятини
Дві столові ложки сухарів з французького батона (багета)
20 грам вершкового масла
Одне яйце
Дві столові ложки вершків
Сіль і чорний мелений перець

Для панірування

Одне яйце
Сухарі з французького батона
Вершкове масло для смаження
Приготування

М'ясо дуже дрібно рубаємо ножем, шматочки повинні бути настільки малими, щоб рубане м'ясо нагадував за консистенцією фарш. Окремо збиваємо яйце, вводимо його у фарш додаємо сухарі, вершки (або просто розмочуємо в молоці шматочок батона). Солимо і перчимо до смаку, додаємо шматочок м'якого вершкового масла. Руками вимішуємо фарш. Ніяких приправ, спецій і зелені не додається. Формуємо невеликі котлетки, потім у збите яйце і обвалюємо в сухарях.

В сковорідці розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо котлети, обсмажуємо на невеликому вогні з одного боку, перевертаємо, обсмажуємо з іншого і накриваємо кришкою. Робимо мінімальний вогонь, тримаємо ще п'ять - сім хвилин. Готові котлети рекомендується подавати з соусом і гарніром.
Категория: Рецепти |
| Теги: котлети, фарш
Як спекти швидкі булочки без дріжджів і яєць?
Як приготувати апетитні картопляні кнедлі?
Як правильно готувати м'ясо в мікрохвильовці?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: