Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати котлети з телятини?
Рецепт з старовинної кулінарної книги «Литовська куховарка». Звичайно, продукти зараз не ті, і вам вирішувати слідувати в точності рецептом чи зробити поправки. В оригінальному рецепті котлети з телятини готуються на вершковому маслі і без спецій. Необхідні продукти 500 грам телятини Дві столові ложки сухарів з французького батона (багета) 20 грам вершкового масла Одне яйце Дві столові ложки вершків Сіль і чорний мелений перець Для панірування Одне яйце Сухарі з французького батона Вершкове масло для смаження Приготування М'ясо дуже дрібно рубаємо ножем, шматочки повинні бути настільки малими, щоб рубане м'ясо нагадував за консистенцією фарш. Окремо збиваємо яйце, вводимо його у фарш додаємо сухарі, вершки (або просто розмочуємо в молоці шматочок батона). Солимо і перчимо до смаку, додаємо шматочок м'якого вершкового масла. Руками вимішуємо фарш. Ніяких приправ, спецій і зелені не додається. Формуємо невеликі котлетки, потім у збите яйце і обвалюємо в сухарях. В сковорідці розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо котлети, обсмажуємо на невеликому вогні з одного боку, перевертаємо, обсмажуємо з іншого і накриваємо кришкою. Робимо мінімальний вогонь, тримаємо ще п'ять - сім хвилин. Готові котлети рекомендується подавати з соусом і гарніром. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |