Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати китайський салат із селери?
Кисло-солодкий салат з селери відмінно поєднується зі стравами азіатської кухні, особливо якщо в основі рис. Також його можна подати як гарнір до смаженого м'яса або птиці.
Що знадобиться для приготування
Велика розетка стеблового селери
Пучок кінзи
Щіпка кайенского перцю
Чотири столові ложки соєвого соусу
Чайна ложка кунжутного масла
Столова ложка рисового оцту
Половина чайної ложки цукру
Приготування

Розетку селери розбираємо на окремі стебла, ретельно миємо. Кожен стебло розрізаємо впоперек на дві половинки.
У просторій каструлі доводимо до кипіння подсоленую воду, кладемо селера, бланшируем дві хвилини. Не більше, інакше стебла стануть м'якими!
Зливаємо воду, даємо селері охолонути.
В окремому посуді змішуємо кунжутне масло і оцет, додаємо цукор, розмішуємо, поки він не розчиниться. Потім додаємо перець і соєвий соус.
Остиглий селеру нарізаємо впоперек або по діагоналі на тонкі скибочки, кладемо в маринад, додаємо кінзу, перемішуємо. Накриваємо кришкою, ставимо в холодильник мінімум на півгодини. Найкраще цей салатик подавати охолодженим.
Якщо що залишиться після трапези - складіть в контейнер з кришкою, що щільно закривається і зберігайте в холодильнику.
Категория: Рецепти |
| Теги: селери, що
Як спекти морковник?
Варення з пелюсток троянди
Що можна швидко спекти до сніданку
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: