Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати картоплю, фарширований бринзою?
Вітаміни і корисні речовини в картоплі краще зберігаються при запіканні або відварювання на парі. Тому, всупереч розхожій думці, картопля не шкідливий, а корисний, звичайно, якщо він не засмажений у великій кількості олії. І корисне блюдо, теж всупереч думці, що склалася, може бути і смачним. Наприклад, картопля, запечена з бринзою, багатьом припаде до смаку. Необхідні продукти Кілограм картоплі 100 грам овечої бринзи 100 г жирного сиру Пучок свіжої зелені Сіль за смаком Рослинна олія Приготування Картоплю для запікання краще вибирати великий, овальної форми. Найбільш підійдуть сорти з низьким вмістом крохмалю, ті, які рекомендуються для смаження. Вони краще будуть сохарять форму під час запікання. Картоплю очистити, з одного боку зрізати опуклості, щоб човники не переверталися на деку. Розрізати навпіл не потрібно. У кожній картоплині вирізається серединка, робиться поглиблення, яке буде заповнено фаршем. Для приготування фаршу сир розминають виделкою, бринзу труть на дрібній тертці. Перемішують, додають трохи рослинного масла, дрібно січену зелень, сіль за смаком. Підготовленою начинкою заповнюють картоплю. Зверху робиться «шапочка» з начинки. Деко застеляють фольгою, змащують рослинним маслом. Викладають картоплю і запікають у духовці на середньому вогні приблизно 40 - 50 хвилин. Щоб картопля не пересохла і швидше приготувалася, можна на деко налити трохи води. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |