Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати яблучно-цибулевий кіш?
У начинці дуже незвичайне поєднання лука, копченої грудинки і яблук. Основа кіша - розсипчасте тісто, пиріг дуже ситний, грунтовний. Одного шматочка цілком вистачить на повноцінну вечерю. Що знадобиться для тіста 125 грам вершкового масла або маргарину 250 грам борошна Дві - три столові ложки сухого білого вина Одне яйце По дрібці солі і мускатного горіха Для начинки 500 грам цибулі 750 грам солодких яблук 150 грам копченої грудинки 200 грам сиру Для заливки 200 мл. вершків (жирність 10%) Три яйця Будь-які спеції По щіпці кориці і мускатного горіха Приготування Охолоджений маргарин (або масло) нарізати шматочками, додати сіль, мускатний горіх, муку і все перетерти руками в крихту. Додати вино, яйце, замісити досить круте, пружне тісто. Прибрати його в холодильник на півгодини. Грудинку нарізати соломкою, обсмажити, додати нарізаний півкільцями цибулю, потім покласти очищені і нарізані часточками яблука. Тушкувати 15 хвилин. Якщо витопилося мало жиру, додайте трохи рослинного масла. Остудіть начинку. Форму змастити маслом, викласти тісто і розрівняти руками по денця і бортикам. Натерти сир, половину висипати на дно форми. Викласти начинку на сир. Посипати її залишилися сиром. Збити яйця з вершками, приправити спеціями, посолити і залити начинку. Випікати при температурі 200 градусів 40 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |