Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати яблучно-цибулевий кіш?
У начинці дуже незвичайне поєднання лука, копченої грудинки і яблук. Основа кіша - розсипчасте тісто, пиріг дуже ситний, грунтовний. Одного шматочка цілком вистачить на повноцінну вечерю.
Що знадобиться для тіста

125 грам вершкового масла або маргарину
250 грам борошна
Дві - три столові ложки сухого білого вина
Одне яйце
По дрібці солі і мускатного горіха

Для начинки
500 грам цибулі
750 грам солодких яблук
150 грам копченої грудинки
200 грам сиру

Для заливки

200 мл. вершків (жирність 10%)
Три яйця
Будь-які спеції
По щіпці кориці і мускатного горіха

Приготування

Охолоджений маргарин (або масло) нарізати шматочками, додати сіль, мускатний горіх, муку і все перетерти руками в крихту. Додати вино, яйце, замісити досить круте, пружне тісто. Прибрати його в холодильник на півгодини.
Грудинку нарізати соломкою, обсмажити, додати нарізаний півкільцями цибулю, потім покласти очищені і нарізані часточками яблука. Тушкувати 15 хвилин. Якщо витопилося мало жиру, додайте трохи рослинного масла. Остудіть начинку.
Форму змастити маслом, викласти тісто і розрівняти руками по денця і бортикам.
Натерти сир, половину висипати на дно форми. Викласти начинку на сир. Посипати її залишилися сиром. Збити яйця з вершками, приправити спеціями, посолити і залити начинку. Випікати при температурі 200 градусів 40 хвилин.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, начинку
Пісний медовик
Як спекти пиріг з рибними консервами?
Як зробити фруктово-маковий торт?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: