Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати яблучний пиріг з сухофруктами?
Тісто в багатошаровій нічим не примітне, саме звичайне. Але начинка виходить дуже смачною за рахунок додавання сухофруктів. Заливка додає пирога соковитості. Що знадобиться для приготування тіста Півтори склянки борошна Дві столові ложки цукру Шість столових ложок холодної води П'ять столових ложок рослинного масла Половина чайної ложки соди (погасити оцтом) Щіпка солі Для начинки Два великих яблука По жмені родзинок і кураги Чайна ложка кориці Кілька волоських горіхів Пакетик ванільного цукру Для заливки Одне яйце 300 грам сметани (жирність 20%) Дві столові ложки манної крупи Їдальня ложка борошна Три столові ложки цукру Чайна ложка ванільного цукру Приготування Соду погасити оцтом. Борошно просіяти в миску. Додати цукор, сіль, влити воду, рослинне масло, гашену соду. Замісити тісто, скачати його в шарк, накрити і прибрати в холодильник на годину. Родзинки і курагу промити, залити окропом на п'ять хвилин. Воду злити, курагу нарізати смужками. Яблука нарізати тонкими пластинами. Тісто розподілити по денця і бортикам форми. На дно викласти курагу, потім яблука, родзинки. Посипати корицею і ванільним цукром. Для заливки змішати всі інгредієнти і вилити на фрукти. Зверху посипати волоськими горіхами і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Потім знизити температуру до 160 градусів і випікати ще 20 хвилин. Готовий пиріг остудити і прибрати в холодильник на кілька годин. Подавати його краще охолодженим. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |