Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати гарбузове печиво на кефірі?
Ось-ось настане сезон гарбуза, так що думаю рецепт гарбузового випічки буде дуже до речі. Печиво виходить пухким, більше схоже на булочки з хрусткою скоринкою і ніжною м'якоттю, ідеально підходить до ранкового чаю-кави.
Що знадобиться для приготування

300 грам гарбуза
Одне яйце
50 грам вершкового масла
Три столові ложки кефіру (якщо немає - замініть нежирної сметаною)
Третину склянки цукру (за смаком)
Два з половиною - три склянки борошна
Пакетик ванільного цукру
Дві чайних ложки розпушувача
Трохи кориці (не обов'язково)
Одне яблуко
По жмені волоських горіхів і родзинок
Чверть чайної ложки солі

Приготування

Гарбуз нарізати кубиками, покласти в каструлю, влити трохи води і тушкувати на слабкому вогні під кришкою до м'якості. Потім воду злити, розім'яти в пюре гарбуз.
Родзинки розпарити на водяній бані, горіхи злегка підсушити і порубати ножем.

Гарбузове пюре змішати з кефром, вершковим маслом, цукром і ванільним цукром, сіллю і корицею. Все добре розмішати, розтерти і додати збите яйце. Ще раз розмішати, всипати просіяне борошно (два з половиною склянки) і розпушувач. Вимісити тісто. Покласти горіхи, родзинки і нарізане шматочками яблуко. Розмішати. Повинно вийти трошки липке тісто, але воно повинно тримати форму. Якщо рідке - додайте ще борошна.

Руки змастіть рослинним маслом, зробіть невеликі кульки, викладіть на застелений пекарської папером деко (його змастіть маслом) і трохи притисніть. Випікайте печиво до рум'яного кольору на середньому вогні. З готового печива зубочистка повинна виходити сухою.
Категория: Рецепти |
| Теги: розмішати, Печиво
Рецепт приготування млинців в духовці?
Як приготувати пиріг з плавленим сирком?
Хек в томаті (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: