Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати гарбузове печиво на кефірі?
Ось-ось настане сезон гарбуза, так що думаю рецепт гарбузового випічки буде дуже до речі. Печиво виходить пухким, більше схоже на булочки з хрусткою скоринкою і ніжною м'якоттю, ідеально підходить до ранкового чаю-кави. Що знадобиться для приготування 300 грам гарбуза Одне яйце 50 грам вершкового масла Три столові ложки кефіру (якщо немає - замініть нежирної сметаною) Третину склянки цукру (за смаком) Два з половиною - три склянки борошна Пакетик ванільного цукру Дві чайних ложки розпушувача Трохи кориці (не обов'язково) Одне яблуко По жмені волоських горіхів і родзинок Чверть чайної ложки солі Приготування Гарбуз нарізати кубиками, покласти в каструлю, влити трохи води і тушкувати на слабкому вогні під кришкою до м'якості. Потім воду злити, розім'яти в пюре гарбуз. Родзинки розпарити на водяній бані, горіхи злегка підсушити і порубати ножем. Гарбузове пюре змішати з кефром, вершковим маслом, цукром і ванільним цукром, сіллю і корицею. Все добре розмішати, розтерти і додати збите яйце. Ще раз розмішати, всипати просіяне борошно (два з половиною склянки) і розпушувач. Вимісити тісто. Покласти горіхи, родзинки і нарізане шматочками яблуко. Розмішати. Повинно вийти трошки липке тісто, але воно повинно тримати форму. Якщо рідке - додайте ще борошна. Руки змастіть рослинним маслом, зробіть невеликі кульки, викладіть на застелений пекарської папером деко (його змастіть маслом) і трохи притисніть. Випікайте печиво до рум'яного кольору на середньому вогні. З готового печива зубочистка повинна виходити сухою. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |