Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати булочки з цибулею і оливками?
У ароматні булочки крім цибулі і оливок (або маслин) можна додати будь-яку зелень, яку любите - кріп, розмарин, чебрець, петрушку і так далі. Взимку свіжу зелень можна замінити прованськими травами. Що знадобиться для приготування Три склянки борошна (може трохи більше) Дві штуки цибулі-порею (знадобиться тільки біла частина)або одна ріпчаста цибулина Половина склянки оливок або маслин Чайна ложка солі Десять грам сухих дріжджів Пучок кропу або іншої зелені Склянку гарячої води Оливкова або рослинне масло Для змащування булочок: один жовток і дві столові ложки молока Приготування Лук-порей наріжте кільцями (ріпчасту цибулю дрібно порубаєте) і обсмажте в олії. Оливки наріжте кружальцями, зелень дрібно порубаєте. У просторій посуді змішайте просіяне борошно, дріжджі і сіль. Додайте оливки, обсмажену цибулю і зелень. Залийте склянкою гарячої води (температура така, щоб рука терпіла). Замісіть м'яке тісто, воно вийде злегка липким. Можна місити руками або в комбайні. Поставте тісто в тепле місце для підйому на одну годину. Потім обімніть, сформуйте десять булочок і викладіть їх на деко (його потрібно застелити папером для випічки). Залиште на деку поки булочки не збільшаться в два рази. Збийте жовток з молоком, змастіть булочки. Поставте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте до золотистого кольору. По часу приблизно півгодини. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |