Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати булочки-сконсы з вівсяними пластівцями?
Сконсы - м'які булочки до чаю, які можна робити з різними добавками - сухофруктами, беконом, маслинами, зеленню, вівсяними пластівцями. По текстурі вони скоріше схожі на кекси, ніж на дріжджові булочки, і зазвичай в них додається менше цукру, ніж у здобну випічку. Що знадобиться для приготування Дві склянки борошна з гіркою Половина склянки вівсяних пластівців (звичайний геркулес) Столова ложка розпушувача Три столові ложки цукру Чайна ложка солі 200 грам вершкового масла або маргарину Склянку сухофруктів (ізюм, сушена вишня, сушена журавлина) Половина склянки холодного кефіру Два яйця Приготування Масло має бути охолодженим. У велику миску просіваємо борошно, змішуємо її з вівсяними пластівцями, сіллю, цукром і розпушувачем. Холодне масло або маргарин ріжемо невеликими шматочками прямо в борошняну суміш і перетираємо руками до стану олійною крихти. Якщо використовуєте для випічки великі сухофрукти, то наріжте їх подрібніше і додайте до масляної крихті. В іншому посуді збийте виделкою яйця з кефіром і вилийте цю суміш до борошняної суміші. Швидко замісіть тісто. Перекладіть на стіл (присипте його борошном), розкачайте в пласт товщиною близько 3 см, формочками або склянкою вирізуйте кружечки діаметром близько 5 див. Перекладіть на деко, змастіть верх молоком або яйцем і поставте в розігріту до 280 градусів духовку. Випікаються сконсы 20-25 хвилин. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |