Літо не за горами, і значить, настане пора свіжих овочів і зелені. Краща заправка для салатів і просто дуже корисний продукт для здоров'я - оливкове масло, і воно залишиться смачним і корисним лише при правильному зберіганні. Оливкова олія - це швидкопсувний продукт. Максимальний термін її зберігання становить не більш 2-х років після дати розливу. Однак ті, хто розбирається в цьому питанні, не рекомендують купувати оливкове масло, яке було виготовлено більше 9 місяців тому. Це тому, що подія цього часу, масло починає втрачати свої корисні якості, а смак і аромат стає вже не такий виражений. Найоптимальнішим для зберігання олії є сухе, темне і прохолодне місце, так воно довше збереже свої якості. Температура для зберігання даного продукту повинна бути не більше 20 градусів. Якщо тримати його в теплі, масло придбає гіркуватий присмак. Причому не рекомендується зберігати його і в холодильнику, так як в ньому буде утворюватись мутний осад у вигляді білих пластівців.
Заморожувати оливкова олія категорично заборонено, так як після розморожування воно вже не буде так корисним, так і втратить специфічний смак і запах, які характерні для олії оливи.
При виборі тари для зберігання оливкової олії віддайте перевагу тій, яка виконана з темного скла або з нержавіючої сталі. Крім того, вона не повинна бути дуже великою, так як повітря, що скупчилося над маслом, буде сприяти його окислення. Пляшка повинна мати щільну кришку, так як оливкова олія здатне дуже швидко вбирати запахи інших продуктів.
Відкрите масло необхідно використати протягом 30 діб. При подальшому зберіганні продукт втратить свої корисні властивості і смакові характеристики.
Крім цього, після смаження категорично заборонено використовувати оливкову олію повторно, тому що воно вже не тільки втратило свої цінні якості, але і в ньому вже утворилися канцерогенні речовини, які можуть завдати шкоди здоров'ю.
|