Барна ложка - це професійний інструмент бармена, вона необхідна для змішування коктейлів. Обсяг її менше, ніж у чайної ложки - всього 5 грам, але зате довжина ручки набагато більше. На кінці ручки може бути вилочка або деталь круглої форми, а сама ручка спіралевидна. Ложка потрібна для того, щоб охолодити суміш напою з льодом, яка вже знаходиться в келиху. Коктейль помішують барною ложкою плавно, в одному напрямку, щоб не було чути дзвону крижинок в бокалі - це означає, що всі вони рухаються з однаковою швидкістю і не стикаються один з одним. Скільки часу помішувати коктейль залежить від виду напою. Досвідчений бармен легко визначить ступінь готовності коктейлю, тим же, хто тільки пробує себе в барній справі, доведеться рахувати кількість кругових рухів. Якщо розмір колотого льоду невеликий, то кількість рухів може досягати від 40 до 60. Недостатнє перемішування не охолодить коктейль, а якщо заважати занадто довго, то лід почне танути і напій вийде дуже розбавленим. Контролювати ступінь готовності можна по тому, як зменшилися шматочки льоду. Крім перемішування, барною ложкою можна відміряти додаються в коктейль інгредієнти, використовувати для приготування шаруватих коктейлів, а металевим набалдашником на кінці ручки можна подрібнити фрукти. Вилочка потрібна для того, щоб дістати маслини або фрукти з банки і додати їх в коктейль.