Справжні галушки готуються з борошна та яєць, плюс вода, але в мережі маса рецептів та варіацій на цю тему. Існують рецепти з картоплею, з капустою. Я хочу вам запропонувати класичний варіант приготування цього смачного українського страви. Отже, в глибоку посуд, нехай це буде каструлька, всипаємо борошно і дрібку солі. Вбиваємо яйце і наливаємо трохи води. Розмішуємо ретельно виделкою, тісто не густе, размешиваться повинно легко, в принципі воно дуже схоже на тісто для оладок.
Воду в іншу каструлю наливаємо, солимо, до кипіння доводимо. Чайну ложку в окріп занурюємо, набираємо тіста і занурюємо ложку в киплячу воду. Тісто легко відстає від ложки. Так швидко все тісто ложкою переносимо невеликими порціями в воду. Галушки швидко спливають на поверхню, варити їх треба не менше п'яти хвилин.
Після цього виймаємо шумівкою в миску. Бекон найтоншими шматочками нарізаємо, з ріпчастою цибулею обсмажуємо і поливаємо цієї піджаркою галушки. Масла вершкового масла або сметани вже за власним бажанням додаємо. Приємного!