Главная » Статьи » Рецепти

Як готується сирний кручений пиріг?
Це рецепт грецької кухні. За способом приготування і за складом тіста він дуже схожий на молдавські вертути, але начинка інша - з ніжного сиру фета і тертого твердого сиру.
Що знадобиться для тіста

Дві склянки теплої води
Половина склянки рослинного масла
Столова ложка крохмалю
Сіль за смаком
Борошно скільки візьме (повинно вийти м'яке еластичне тісто)

Для начинки

400 грам сиру фета
200 грам твердого сиру
Три яйця
200 мл натурального йогурту

Приготування

В теплу воду влити олію, додати сіль, розмішати. Поступово додавати борошно, покласти крохмаль і замішувати м'яке тісто. Воно повинно вийти дуже м'яким, але еластичним, не липнути до рук і до столу. Перекласти тісто в каструльку і прибрати в холодильник на годину.
Для начинки фету тремо на крупній тертці, твердий сир можна натерти на дрібній тертці. Яйця збити, змішати з йогуртом і додати обидва види сиру. Все розмішати до однорідної маси.
Тісто розділити на вісім рівних частин. кожну розкачати в прямокутник (розкачати дуже тонко). На край (по довжині) покласти начинку, згорнути рулетом і скрутити його равликом в центрі листа або форми (деко змастити маслом). Наступний джгутик з'єднати з першим і обернути навколо нього. Так укладаємо джгути поки не заповниться деко. У місцях з'єднання тісто треба добре зліпити.
Верх змастити рослинним маслом і збитим яйцем, випікати в духовці при температурі 180 градусів 30 - 40 хвилин.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, сиру
Як приготувати банановий пудинг по-американськи?
Як готується цвітна капуста по-корейськи?
Мойва смажена в духовці
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: