Главная » Статьи » Рецепти

Як готується качка по-італійськи?
Така духмяна медова качечка подається на подушці з рису вже на етапі приготування здатна викликати приємні емоції - ваші домашні то і справа будуть заглядати на кухню і ковтаючи слинки цікавитися коли ж страва закінчить готуватися, ну а у вже готовому вигляді качка порадує неповторним смаком ніжного і соковитого м'яса!
Необхідні продукти: качка вагою приблизно два кілограми, півтори склянки довгого рису, три великі ріпчасті цибулини, два зубки часнику, одна чайна ложка перцю, два лаврових листочка, по дві столові ложки оливкової та соняшникової олії, половина склянки бульйону, 100 г натурального меду, одна чайна ложка шафрану, по половинці чайної ложки кориці, мускатного горіха і чорного меленого перцю, три столові ложки солі, одна морква і зелений цибулька.

Для початку качку слід промаринувати в спеціальної суміші протягом двох днів. Для маринаду необхідно подрібнити одну головку ріпчастої цибулі і змішати її з сіллю, дрібно нарубаним часником, лавровим листом (дрібно накрошенном), запашним перцем горошком, а потім обваляти-обмазати в цьому суміші качку порізану на чотири частини і, помістивши в підходящий посуд і прикривши кришкою, поставити в холодильник на дві доби.
Вже через певний час качку потрібно очистити від залишків маринаду, викласти в глибоку жароміцну форму, полити олією і поставити в розігріту духовку на два з половиною години, при цьому на нижнє відділення духовки потрібно помістити ємність з водою, а саму птицю через півгодини готування прикрити зверху фольгою або кришкою, щоб м'ясо не вийшло надмірно сухим.
Відварити рис з додаванням половини всієї кількості шафрану, мускатного горіха і приблизно однієї столової ложки жиру утворився в процесі запікання качки. Готовий рис викласти на велике блюдо.
Дві цибулини потрібно нарізати великими кільцями і обсмажити до рум'яного кольору на оливковій олії, а після тушкувати до готовності заливши бульйоном, а потім викласти зверху на варений рис.
У гарячій сковороді потрібно змішати мед з прянощами (залишками шафрану, чорним перцем і корицею) і злегка прогріти всю цю суміш. Нею слід змащувати запекающуюся протягом двох з половиною годин качку, зливши з неї весь жир, причому змащується качка два рази з різницею в п'ять хвилин.
Вже повністю готову качку викладають на блюдо з рисом і цибулею і прикрасити кружечками вареної моркви і зеленою цибулею.
Категория: Рецепти |
| Теги: качку, два
Штрудель з сирного тіста
Як готується класичне французьке безе?
Як спекти сметанник з куркою і грибами?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: