Цей рецепт стане вам у нагоді і влітку, і в зимовий час, оскільки такий соус можна готувати і з свіжих і заморожених ягід. Соус дуже смачний, його можна подавати до млинцям, оладкам, морозива...
Вариться соус в невеликому сотейнику. Ягоди потрібно помити і перебрати. Хвостики, гілочки, листочки необхідно видалити, ягідки пересипати цукром, перемішати і дати їм постояти близько години. За годину вони пускають багато соку, в цьому соку соус і буде варитися.
Як тільки достатня кількість соку виділиться, додаємо картопляний крохмаль, перемішуємо і проварюємо дві хвилини, не більше.
Помішуйте соус при варінні постійно, оскільки він швидко пригорає до дна. Дайте соусу охолонути і подавайте з млинцями, будь десертами з печивом, до вафель і т.д.
Цей рецепт застосуємо до будь-яких ягід (вишня, малина, ожина, чорниця тощо, кісточки попередньо вилучаються).