Такі просто приголомшливо смачненькі незвичайні закусочні эклерчики з оригінальною начинкою просто чудово підійдуть в якості страви для святкового столу, ну і крім цього їх цілком можна приготувати і просто так, наприклад, у якості альтернативи звичних і вже порядком набридли багатьом бутербродів - особливо вони сподобаються любителям подібної їжі... Для того, щоб приготувати такі незвичайні закусочні эклерчики вам будуть необхідні такі інгредієнти: для еклерів - 250 мілілітрів води, чотири курячі яйця, 200 грамів пшеничного борошна, половина пачки вершкового масла, одна чайна ложечка солі; для начинки - ріпчасту цибулю, копчена грудинка, свіжий огірок, плавлений сирок і майонез.
Воду необхідно закип'ятити і повністю розчинити в ній вершкове масло, а потім додати чайну ложку солі і довести суміш до кипіння. У киплячу масу додати потроху борошно, ретельно перемішати і пару хвилин продовжувати варити, а потім прибрати з вогню і почекати поки маса не охолоне. Далі по одному додати в тісто яйця, добре все перемішуючи. Тісто столовою ложкою викласти на застелений пергаментом деко і випікати протягом 35-40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовий печі. Приготувати начинку: цибулю дрібно порізати і обсмажити в невеликій кількості олії, додати до цибулі нарізану грудинку і смажити ще кілька хвилин. До злегка остигнула суміші грудинки і цибулі додати порізаний огірок і натертий плавлений сирок, після чого все це змішати і заправити майонезом. Готові і вже встигли охолонути еклери розрізати і наповнити отриманою сумішшю, а після прикрити зверху рештою половинками, як кришечками. Прикрасити блюдо і подавати до столу.