Висушені ягоди малини зберігають практично всі свої корисні властивості протягом двох років. В домашніх умовах висушити малину можна двома способами - природного повітряного сушкою або штучної сушки. Можна також об'єднати обидва способи. Для сушіння природним способом потрібно розсипати ягоди малини тонким шаром на піддони з сітки або на чисту щільний папір, на світлу тканину і залишити в сонячному місці (воно має бути захищене від протягів). Ягоди потрібно періодично перевертати щоб вони рівномірно просушилися. Щоб ягоди не потрапляла ранкова роса, на ніч їх потрібно заносити в будинок в сухе приміщення, а на наступний день знову виставити на сонце. Зазвичай сушка займає близько тижня. Можна прискорити процес, але в теж час він може виявитися для вас більш трудомістким. Ягоди малини нанизують на товсту білу нитку, як намисто, і розвішують на сонці. В такому вигляді вони сохнуть набагато швидше.
Малину можна висушити і штучним шляхом - в негарячій духовці. Ягоди розкладають на деко в один шар і сушать при температурі не вище 60 - 65 градусів. В процесі сушіння ягоди потрібно перевертати щоб вони висихали рівномірно.
Можна об'єднати обидва способи. Спочатку малина провяливается на сонці один - два дні і потім досушується в духовці. Зберігати висушені ягоди потрібно в герметично закритій ємності не більше двох років.