Главная » Статьи » Рецепти

Як спекти виноградний пиріг з волоськими горіхами?
Один з моїх улюблених осінніх пирогів.
Продукти:

сорок грамів свинячого смальцю;
триста вісімдесят грамів борошна;
сто п'ятдесят грамів холодного вершкового масла;
чотири стіл. ложечки крижаної води;
дві стіл. ложечки панірувальних сухарів;
сто п'ятдесят грамів мигдальних тістечок;
сто грамів цукру;
шістдесят грамів волоських горішків;
по п'ятдесят грамів темного і білого винограду;
3-5 стіл. ложечок граппи;
трохи борошна;
сік половини лимона;
цукрова пудра і два жовтки;

В миску просіваємо борошно. Кладемо смалець, масло, додаємо крижану воду і замішуємо тісто.
Робимо з тіста кулю, закутуємо його плівкою і відправляємо на холод на 60 хвилин.

В поліетиленовий пакетик кладемо мигдальні тістечка і качалкою робимо з них крихту. З'єднуємо мигдальне крихту, сухарі, горішки і цукор. Виноградини моєму, обережно знімаємо шкірку і кісточки. Додаємо до мигдальної крихті.

Куля з тіста ділимо навпіл. Половину тіста тонко розкачуємо і вирізаємо корж за розміром форми для пирога. Другу половину тіста + залишки від першої тонко розкочуємо. Змащуємо маслом форму, на дно кладемо кружечок з пергаменту і викладаємо тестом форму. Залишки тесту зрізаємо і маленькими формочками для печива вирізаємо з залишків фігурки.

Тісто у формі наколюємо виделкою, кладемо на нього виноградну начинку, поливаємо її лимонним соком і граппою, зверху кладемо другий корж і защипуємо краю.

Мажемо наш пиріг збитим жовтком. Приліплюваний фігурки, зверху ще раз мажемо жовтком.
Випікаємо близько 45 хвилин при 200 градусах. Дістаємо пиріг, посипаємо пудрою і на пару хвилин відправляємо в духовку.
Цей пиріг дуже смачний, поки він гарячий.
Категория: Рецепти |
| Теги: тіста, кладемо
Закуски на святковий стіл
Як приготувати борщ холодний по-Литовськи?
Як готується паска масляний в хлібопічці?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: