Главная » Статьи » Рецепти |
Як спекти виноградний пиріг з волоськими горіхами?
Один з моїх улюблених осінніх пирогів. Продукти: сорок грамів свинячого смальцю; триста вісімдесят грамів борошна; сто п'ятдесят грамів холодного вершкового масла; чотири стіл. ложечки крижаної води; дві стіл. ложечки панірувальних сухарів; сто п'ятдесят грамів мигдальних тістечок; сто грамів цукру; шістдесят грамів волоських горішків; по п'ятдесят грамів темного і білого винограду; 3-5 стіл. ложечок граппи; трохи борошна; сік половини лимона; цукрова пудра і два жовтки; В миску просіваємо борошно. Кладемо смалець, масло, додаємо крижану воду і замішуємо тісто. Робимо з тіста кулю, закутуємо його плівкою і відправляємо на холод на 60 хвилин. В поліетиленовий пакетик кладемо мигдальні тістечка і качалкою робимо з них крихту. З'єднуємо мигдальне крихту, сухарі, горішки і цукор. Виноградини моєму, обережно знімаємо шкірку і кісточки. Додаємо до мигдальної крихті. Куля з тіста ділимо навпіл. Половину тіста тонко розкачуємо і вирізаємо корж за розміром форми для пирога. Другу половину тіста + залишки від першої тонко розкочуємо. Змащуємо маслом форму, на дно кладемо кружечок з пергаменту і викладаємо тестом форму. Залишки тесту зрізаємо і маленькими формочками для печива вирізаємо з залишків фігурки. Тісто у формі наколюємо виделкою, кладемо на нього виноградну начинку, поливаємо її лимонним соком і граппою, зверху кладемо другий корж і защипуємо краю. Мажемо наш пиріг збитим жовтком. Приліплюваний фігурки, зверху ще раз мажемо жовтком. Випікаємо близько 45 хвилин при 200 градусах. Дістаємо пиріг, посипаємо пудрою і на пару хвилин відправляємо в духовку. Цей пиріг дуже смачний, поки він гарячий. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |