Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати курку в вермуті?
Якщо вам звичні страви з курки готувати не хочеться, зверніть увагу на цей рецепт. Вермут надає курячому м'ясу неповторний аромат і тонкий смак, і такий обід або вечерю неодмінно сподобається. Що знадобиться для приготування 700 грам курячого м'яса (гомілки, ніжки, стегенця) 100 мл води або курячого бульйону (інший бульйон не підійде) 150 мл вермуту Дві часточки часнику Чайна ложка сухих прованських трав Сік половинки лимона Столова ложка рослинного масла без запаху Чайна ложка цукру (можна трохи більше) Сіль і чорний мелений перець 100 грам маслин або оливок Приготування Шматочки курки посоліть, посипте меленим перцем, дайте просочитися і через 15 хвилин, викладіть на розігріту сковорідку. Обсмажте курку в рослинному маслі до утворення рум'яної скоринки. В кінці додайте дрібно нарізаний часник. Перекладіть в сотейник або каструлю з товстим дном. Змішайте вермут з водою, залийте курку. Додайте рослинне масло, лимонний сік, цукор і сухі трави. Накрийте кришкою, доведіть до кипіння. Потім зробіть вогонь менше і тушкуйте на маленькому вогні півгодини. Покладіть в соус оливки або маслини, тушкуйте ще 15 хвилин. В кінці приготування спробуйте на сіль, якщо треба - підсолити. Готового блюда дайте постояти кілька хвилин, і потім подавайте з гарніром з рису або картоплі. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |