Класичний хумус готується з гороху нут. Страва смачна, ситна і багатьма улюблена. Пропоную ще один варіант приготування цієї страви: хумус з нуту і авокадо. Інгредієнти для приготування: консервований горох нут (можна сирої взяти, тільки його доведеться відварювати), стиглий плід авокадо, лимон для видавлювання соку, сіль, кмин, пару зубків часнику.
Приготування: авокадо необхідно почистити, ножем вийняти кісточку, м'якоть всю ложкою вилучити в ємність блендера, а шкірку від авокадо викинути. Нут слід відварити або якщо ви берете консервований нут, рідина злийте і горох перекладайте до авокадо. Сюди ж пропущений через прес часник відправляємо, сіль кмин (в ступці потовкти) і свіжий лимонний сік тиснемо.
подрібнюємо Блендером масу в красиве однорідне пюре, по ходу збивання пробуємо на відсутні для ідеального смаку інгредієнти. Як тільки смак хумуса подобається - перестаємо збивати і перекладаємо масу в контейнер, нехай в холодильнику трохи охолоне. Подаємо зі шматочками білого хліба.