Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати галети зі сливою?
У сезон сливи начинки краще не придумати! Але коли її немає, в хід підуть яблука, а ще можна змішати яблука з замороженої вишнею або зробити начинку з персиків або абрикосів.
Що знадобиться для тіста
250 грам борошна
55 грам цукрової пудри
150 грам холодного вершкового масла або маргарину
Одне яйце
Чотири - шість столових ложок холодної води
Щіпка солі

Для начинки - сливи (або інші фрукти) і цукор

Приготування

Борошно просіяти на стіл, нарізати в неї масло невеликими шматочками. Руками перетерти в крихту. У центрі зробити поглиблення, всипати цукрову пудру, сіль, влити злегка збите яйце і пару ложок води. Вимісити туге тісто, якщо потрібно - підлити водички. Довго місити тісто не потрібно, інакше воно буде жорстким. Скачайте тісто в кулю, обернути плівкою і приберіть в холодильник на годину.
Сливи ріжемо часточками. Дістаємо охолоджене тісто, відриваємо шматочок і скачуємо його в кульку (розміром з невелике яблуко). Розкачуємо його в коржик, по колу укладаємо начинку (чим щільніше, тим соковитіше галети). Краї тіста збираємо складочками і загинаємо на фрукти. Посипаємо цукром, відправляємо в духовку і випікаємо на середньому вогні до золотистого кольору.
Категория: Рецепти |
| Теги: сливи, тісто
Страви з картоплі
М'ясо з овочами в горщиках по-грецьки
Які прянощі підходять до різних блюд?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: