Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати червонокачанну капусту по-іспанськи?
Смак готового блюда дуже яскравий за рахунок додавання яблук, грудинки і червоного вина. Виходить відмінний гарнір до запеченої свинини або курки, індички. Що знадобиться для приготування Три скибочки бекону Одна цибулина Два кисло-солодких яблука Половина склянки родзинок (не обов'язково, це за бажанням) Неповний стакан курячого бульйону або води Чверть склянки сухого червоного вина Велика головка червонокачанної капусти Один лавровий листок Сіль і мелений перець за смаком Чайна ложка цукру (за смаком) Рослинне або оливкове масло Столова ложка червоного винного оцту (за смаком) Приготування Капусту тоненько шаткуємо як на салат. Яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо скибочками. Цибулю і бекон ріжемо дрібними кубиками. В чавунній сковороді або в казані розігріваємо столову ложку масла, обсмажуємо в ньому бекон і цибулю до м'якості. Додаємо яблука і капусту. Вогонь робимо сильним, готуємо п'ять хвилин, поки капуста не стане злегка м'якої. Вливаємо бульйон або воду, червоне вино, оцет. Додаємо ізюм, солимо і перчимо за смаком. При бажанні можна покласти ложечку цукру. Перемішуємо, даємо закипіти, накриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Під час приготування два-три рази капусту дістаємо і перемішуємо. Готову капусту дістаємо з духовки. Якщо на дні багато рідини, ставимо на сильний вогонь і выпариваем. Пробуємо на смак, якщо потрібно - коригуємо. Подаємо гарячою або постигла як гарнір до м'ясних страв. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |