Главная » Статьи » Рецепти |
Як готується шилаплави?
Шилаплави - страва грузинської кухні, дуже нагадує плов з грибами. Можна подавати як гарнір або як самостійне блюдо. Що знадобиться для приготування 500 грам круглозерного рису 300 грам свіжих або консервованих печериць Дві - три цибулини Одна - дві морквини Три - п'ять зубчиків часнику Чайна ложка зіри Сіль і чорний мелений перець за смаком Рослинна олія Приготування Свіжі печериці цілком покладіть в киплячу подсоленую воду, варіть п'ять хвилин. Відкиньте на друшляк, дайте трохи охолонути і рукою відіжміть від зайвої води. Наріжте шматочками. Моркву наріжте брусочками або кубиками, дрібно наріжте цибулю. В каструлі з товстим дном розігрійте рослинне масло, обсмажте спочатку цибулю до золотистого кольору, потім додайте моркву і готуйте ще три хвилини. Додайте до овочів гриби, перемішайте і готуйте на невеликому вогні, поки не випарується рідина. Засипте в каструлю з овочами і грибами промитий рис, зіру, цілі зубчики часнику, посоліть і поперчіть. Залийте чотирма склянками окропу, на сильному вогні доведіть до кипіння, потім вогонь зробіть середнім. Накрийте кришкою, варіть 10 хвилин. Потім зробіть вогонь мінімальним і тримайте плов на плиті ще хвилин 10-15. Не відкриваючи кришки загорніть каструлю в ковдру, залиште на півгодини. Подавайте шалаплави гарячим. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |