Главная » Статьи » Рецепти

Як готується шилаплави?
Шилаплави - страва грузинської кухні, дуже нагадує плов з грибами. Можна подавати як гарнір або як самостійне блюдо.
Що знадобиться для приготування

500 грам круглозерного рису
300 грам свіжих або консервованих печериць
Дві - три цибулини
Одна - дві морквини
Три - п'ять зубчиків часнику
Чайна ложка зіри
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Рослинна олія

Приготування

Свіжі печериці цілком покладіть в киплячу подсоленую воду, варіть п'ять хвилин. Відкиньте на друшляк, дайте трохи охолонути і рукою відіжміть від зайвої води. Наріжте шматочками.
Моркву наріжте брусочками або кубиками, дрібно наріжте цибулю. В каструлі з товстим дном розігрійте рослинне масло, обсмажте спочатку цибулю до золотистого кольору, потім додайте моркву і готуйте ще три хвилини. Додайте до овочів гриби, перемішайте і готуйте на невеликому вогні, поки не випарується рідина.
Засипте в каструлю з овочами і грибами промитий рис, зіру, цілі зубчики часнику, посоліть і поперчіть. Залийте чотирма склянками окропу, на сильному вогні доведіть до кипіння, потім вогонь зробіть середнім. Накрийте кришкою, варіть 10 хвилин. Потім зробіть вогонь мінімальним і тримайте плов на плиті ще хвилин 10-15. Не відкриваючи кришки загорніть каструлю в ковдру, залиште на півгодини.
Подавайте шалаплави гарячим.
Категория: Рецепти |
| Теги: наріжте, зробіть
Піца Кальцоне на бездрожжевом тесті
Що можна приготувати на сніданок незвичайне і смачне
Пиріг з горбушею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: