Главная » Статьи » Рецепти |
Що можна приготувати з молодої кропиви?
Кропива використовується в народній медицині як лікарська рослина, і в кулінарії як вітамінна добавка до салатів з овочів. З молодої кропиви готують супи, її додають у борщ і готують різні соуси. Ось один з нескладних рецептів соусу, який підійде для м'ясних і рибних страв, а якщо зробити консистенцію гущі, то може бути і гарніром і намазкой на підсмажені скибочки хліба. Що знадобиться для приготування Півкілограма молодої кропиви Одна велика цибулина 200 мл бульйону (курячого, м'ясного або овочевого) 50 грам рослинного масла 50 грам сметани Три столові ложки борошна Сіль за смаком Приготування Кропиву перебрати і залити на півгодини холодною водою. Промити під проточною водою, відкинути на друшляк, щоб вода стікала. Відрізати жорсткі стебельця, корінці і покласти листя кропиви в киплячу підсолену воду. Варити на невеликому вогні приблизно п'ять хвилин. Перекласти шумівкою в друшляк, остудити і злегка віджати. Дрібно нарізати. Цибулю порізати дрібними кубиками. На сухій сковорідці злегка підсмажити муку до світлого кремового кольору. Влити масло, розтерти. В іншій сковорідці підсмажити цибулю до золотистого кольору. Перекласти його до борошні, потроху вливати гарячий бульйон, постійно перемішуючи соус. Дати покипіти дві - три хвилини, покласти кропиву. Довести до кипіння, додати сметану, посолити за смаком, прогріти і через дві хвилини зняти з вогню. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |