Главная » Статьи » Рецепти

Як спекти кретаполиту?
Кретаполита - один з традиційних пирогів грецької кухні. Готується він з листкового тіста (покупного або домашнього), ну а начинку можна придумати по своєму смаку. Пропоную «зимовий» варіант кретаполиты - з м'ясом.
Що нам знадобиться для приготування
Упаковка листкового тіста
500 грам фаршу (свинина, яловичина, курка - на вибір)
Томатний соус або помідори, томатний сік
Одна - дві цибулини
Невеликий шматочок сала
Пучок свіжої зелені
Сіль, перець, спеції - за смаком
Одне яйце для змащування
Кунжут для посипання
Приготування

На сухій сковорідці підсмажити шматочки сала. У витопився жир викласти нарізану кубиками цибулю, обсмажити. Потім додати фарш і обсмажувати помішуючи до готовності (поки не зміниться колір). Додати помідори (нарізати їх шматочками) або томатний соус томатний сік, сіль і перець, спеції. Тушкувати під кришкою хвилин десять. Охолодити начинку, покласти її в друшляк щоб стікав зайвий жир.
Листкове тісто розкачати, нарізати смужками. Викладати на дно форми по колу таким чином, щоб кінці смужок звисали з бортів форми. Коли вся форма буде викладена, покласти начинку (в неї додати зелень і зверху закрити її тестом що звисало з бортиків. Змастити верх яйцем, посипати кунжутом, поставити в гарячу духовку і випікати хвилин двадцять при температурі 180 градусів.
Категория: Рецепти |
| Теги: томатний, начинку
Як готується омлет з грибами?
Як приготувати закуску «Крем Рафаелло»?
Як приготувати сирний суп з курочкою і часниковими грінками?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: