Главная » Статьи » Рецепти |
Як спекти кретаполиту?
Кретаполита - один з традиційних пирогів грецької кухні. Готується він з листкового тіста (покупного або домашнього), ну а начинку можна придумати по своєму смаку. Пропоную «зимовий» варіант кретаполиты - з м'ясом. Що нам знадобиться для приготування Упаковка листкового тіста 500 грам фаршу (свинина, яловичина, курка - на вибір) Томатний соус або помідори, томатний сік Одна - дві цибулини Невеликий шматочок сала Пучок свіжої зелені Сіль, перець, спеції - за смаком Одне яйце для змащування Кунжут для посипання Приготування На сухій сковорідці підсмажити шматочки сала. У витопився жир викласти нарізану кубиками цибулю, обсмажити. Потім додати фарш і обсмажувати помішуючи до готовності (поки не зміниться колір). Додати помідори (нарізати їх шматочками) або томатний соус томатний сік, сіль і перець, спеції. Тушкувати під кришкою хвилин десять. Охолодити начинку, покласти її в друшляк щоб стікав зайвий жир. Листкове тісто розкачати, нарізати смужками. Викладати на дно форми по колу таким чином, щоб кінці смужок звисали з бортів форми. Коли вся форма буде викладена, покласти начинку (в неї додати зелень і зверху закрити її тестом що звисало з бортиків. Змастити верх яйцем, посипати кунжутом, поставити в гарячу духовку і випікати хвилин двадцять при температурі 180 градусів. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |