Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати салат з нуту і баклажанів?
Прекрасний варіант «обіду з собою». Салат треба їсти холодним, він смачний, поживний і легкий. Приготувати його краще з вечора, щоб він міг настоятися. Що знадобиться для приготування Два середніх баклажана 100 грам нуту Три - чотири столові ложки оливкової олії Дві часточки часнику Дві столові ложки лимонного соку Столова ложка білого винного оцту Половина чайної ложки насіння зіри Половина чайної ложки меленої паприки Сіль за смаком Пучок кінзи Кілька гілочок петрушки Приготування Замочити нут з ранку (якщо салат буде готуватися днем, то замочити нут потрібно з вечора). Потім воду злийте, залийте горох чистою водою і варіть приблизно годину - півтора. Нут повинен стати м'яким, але не розвареним. Дуже важливо не переварити! Наріжте баклажани великими кубиками, обсмажте на сильному вогні в оливковій олії з усіх боків. Зробіть вогонь менше, баклажани посоліть і тушкуйте під кришкою до готовності. Остудіть. Подрібніть зелень і часник, змішайте з зірою, паприкою, лимонним соком, оцтом і оливковою олією. Змішайте нут і баклажани, полийте заправкою і посоліть за смаком. Дайте салату настоятися в холодильнику години дві. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |