Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати котлети по - перськи?
По всій імовірності, котлети так названо через додавання до фаршу рису. Для фаршу використовується тільки яловичина, можна взяти готовий фарш або приготувати його з шматочки яловичини. Велика кількість спецій і приправ у складі соусу теж говорить про походження страви - коріандр, чебрець, перець у великих кількостях використовуються в східній кухні.
Необхідні продукти

Півсклянки сухого рису
300 грам фаршу з яловичини
Одне яйце
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Рослинне і вершкове масло

Для соусу

Дві склянки води
Три столових ложки томатної пасти
Чайна ложка борошна (з гіркою)
Кілька часточок часнику
Коріандр, чебрець, чорний перець, сіль - за смаком
Сушені помідори
Свіжа зелень
Невеликий пучок зеленої цибулі (не обов'язково)
Приготування

Рис відварити в підсоленій воді до готовності. Остудити, змішати з фаршем, посолити за смаком, посипати перцем, додати яйце і добре вимішати. Розігріти в сковороді олію, додати шматочок вершкового. З фаршу зробити ковбаски, обсмажити їх з усіх боків на сильному вогні в олії до рум'яної скоринки.

Томатну пасту змішати з борошном, розвести двома склянками води, додати подрібнений часник, прянощі і спеції, сіль. На котлети насипати свіжу зелень, сушені помідори, залити соусом і під кришкою тушкувати на повільному вогні 25 хвилин.
Категория: Рецепти |
| Теги: Перець, фаршу
Овочевий суп з м'ясними фрикадельками
Як готується солодка запіканка з рису і моркви?
Пиріжки зі шпинатом (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: