Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати яблучне повидло?
У холодний зимовий вечір так добре випити чашечку гарячого чаю з запашним духмяним варенням. Дуже смачним є яблучне повидло. А в якості добавки до млинців і оладок або начинки для пиріжків йому просто немає рівних. Повидло можна готувати не тільки з одних яблук, дуже смачно поєднувати їх зі сливами, грушею, абрикосами, вишнею, кислими ягодами (смородина, журавлина тощо). Пропорції зазвичай беруться т 1:1, але можна зробити за смаком. Якщо фрукти і ягоди занадто солодкі можна додати лимонну кислоту. Отже, для того щоб приготувати яблучне повидло, знадобиться: 1 кг. – яблук 1\\2 кг. – цукру 1 склянку – води. Яблука (або інші фрукти), промити, видалити кісточки, порізати на шматочки, покласти в каструлю і залити водою. Накрити каструлю кришкою і варити до м'якості (приблизно 15 хв). Не даючи охолонути протерти через сито (зручніше зробити це за допомогою кухонного комбайна). В отримане пюре додати цукор, перемішати і варити, часто помішуючи, на слабкому вогні. Варити до густоти, приблизно 1,5 години. Готове повидло розкласти по банках. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |