Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати апельсиновий кекс з кукурудзяної муки?
В багатошаровій зовсім немає пшеничного борошна, тісто готується на кукурудзяній муці (або крупі дрібного помелу) і мелених горішках. Точно такий же пиріг можна зробити з лимонним соком і буде зовсім інший смак. Що знадобиться для приготування тіста 160 грам кукурудзяного борошна 150 грам мелених горіхів (будь - мигдаль, волоські, фундук) 250 грам вершкового масла або маргарину 150 грам цукру Три яйця 60 мл апельсинового соку Цедра одного апельсина Щіпка солі просочення - 60 мл апельсинового соку і 50 грам цукру Приготування Кукурудзяне борошно змішати з меленими горішками, відставляємо в сторону. Відокремлюємо жовтки від білків. Вершкове масло, апельсинову цедру, сіль і цукор міксером збиваємо до кремоподібної консистенції. По одному додаємо жовтки, ретельно збиваючи суміш після кожного. Вливаємо апельсиновий сік і ще раз збиваємо. Тепер потрібно додати суміш з кукурудзяного борошна і горішків і ретельно вимішати суміш ложкою. В окремій посуді збиваємо білки в міцну піну. Акуратно вводимо в тісто. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо тісто і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку. Пиріг випікається близько години, готовність обов'язково перевіряємо зубочисткою або сірником. Готовий пиріг просочуємо сиропом і даємо охолонути. Для сиропу (просочення) в каструльці змішуємо апельсиновий сік і цукор, ставимо на повільний вогонь і варимо до повного розчинення цукру. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |