Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати апельсиновий кекс з кукурудзяної муки?
В багатошаровій зовсім немає пшеничного борошна, тісто готується на кукурудзяній муці (або крупі дрібного помелу) і мелених горішках. Точно такий же пиріг можна зробити з лимонним соком і буде зовсім інший смак.
Що знадобиться для приготування тіста
160 грам кукурудзяного борошна
150 грам мелених горіхів (будь - мигдаль, волоські, фундук)
250 грам вершкового масла або маргарину
150 грам цукру
Три яйця
60 мл апельсинового соку
Цедра одного апельсина
Щіпка солі

просочення - 60 мл апельсинового соку і 50 грам цукру
Приготування

Кукурудзяне борошно змішати з меленими горішками, відставляємо в сторону. Відокремлюємо жовтки від білків.
Вершкове масло, апельсинову цедру, сіль і цукор міксером збиваємо до кремоподібної консистенції. По одному додаємо жовтки, ретельно збиваючи суміш після кожного. Вливаємо апельсиновий сік і ще раз збиваємо.

Тепер потрібно додати суміш з кукурудзяного борошна і горішків і ретельно вимішати суміш ложкою.
В окремій посуді збиваємо білки в міцну піну. Акуратно вводимо в тісто.
Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо тісто і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку. Пиріг випікається близько години, готовність обов'язково перевіряємо зубочисткою або сірником. Готовий пиріг просочуємо сиропом і даємо охолонути.

Для сиропу (просочення) в каструльці змішуємо апельсиновий сік і цукор, ставимо на повільний вогонь і варимо до повного розчинення цукру.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, пиріг
Як готувати шашлик з лосося?
Як готується омлет з грибами?
Як приготувати смачну макаронну запіканку?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: