Главная » Статьи » Рецепти

Як готується погача?
Погача - це один з видів низького дріжджового або бездріжджового хліба, дуже популярного на Балканах. Готується і як святковий, і як повсякденний хліб.
Що знадобиться для приготування тіста

Склянку води
Столова ложка цукру (з невеликою гіркою)
Чайна ложка солі (з невеликою гіркою)
Сім столових ложок оливкової або рослинного масла
600 грам борошна
Одне яйце

Для верху

150 грам сиру
Одне яйце
Улюблені спеції і трави

Приготування

Залийте теплою водою дріжджі, додайте щіпку цукру, розмішайте і дайте дріжджам розійтися. Як тільки з'явиться шапочка піни - покладіть сіль, влийте масло, яйце, додайте борошно і замісіть м'яке однорідне тісто. Накрийте посуд з тістом кришкою або оберніть харчовою плівкою, поставте в тепло приблизно на півтори години. Тісто має за цей час збільшитися в об'ємі в два рази.
Обімніть тісто, розкачати в круглий коржик завтовшки 2 см, покладіть на змащений маслом деко, залиште на півгодини на расстойку.
Наріжте сир тонкими скибочками, потім кожен скибочку на квадратики зі сторонами 3 див. На коржику зробіть надрізи (наріжте на квадрати зі сторонами 5см), втисніть в кожний квадрат шматочок сиру, змастіть яйцем, посипте спеціями і випікайте при температурі 180 градусів 35 - 40 хвилин.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, погача
Десерт «Павлова» з полуницею
Овочевий суп з м'ясними фрикадельками
Як приготувати швидкий і смачний сніданок
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: