Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати гречку з овочами і м'ясним фаршем?
Чоловікам важко догодити гречкою, але цей варіант приготування корисної каші доведеться за смаком. У ньому все збалансовано - є і м'ясо, і овочі, і смачна підлива, в компанію до яких при бажанні додаються гриби. Пропорції можна міняти на свій розсуд. Необхідні продукти Півтори склянки сухої гречки 300 грам м'ясного фаршу Дві морквини Дві цибулини Один - два болгарських перцю Один - два помідори Гриби (кількість за бажанням) Сметана Свіжа зелень (кріп, петрушка, цибуля) Сіль і мелений перець Рослинна олія Приготування Морквину тремо на тертці, цибулю ріжемо кубиками, болгарський перець - смужками. Злегка обсмажуємо в олії цибулю, додаємо моркву, потім перець. Коли овочі трохи підсмажаться, можна покласти гриби (якщо любите) і обсмажити все разом до повного випаровування рідини від грибів. Додати фарш, відразу ж перемішати, всі грудочки розім'яти виделкою і тушкувати під кришкою до зміни кольору. солимо і перчимо за смаком. Всипаємо промиту гречку (після того як промиєте крупу, її бажано прожарити на сухій сковорідці на сильному вогні), перемішуємо, вливаємо два-три склянки окропу. Закриваємо кришкою (тепер вже перемішувати не потрібно) і на слабкому вогні тушкуємо до готовності крупи. Помідори ріжемо кубиками, додаємо до гречки, туди ж додаємо три столові ложки сметани, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин десять. Готову гречку посипте зеленню і відразу ж подавайте до столу. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |