Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати гречку з овочами і м'ясним фаршем?
Чоловікам важко догодити гречкою, але цей варіант приготування корисної каші доведеться за смаком. У ньому все збалансовано - є і м'ясо, і овочі, і смачна підлива, в компанію до яких при бажанні додаються гриби. Пропорції можна міняти на свій розсуд.
Необхідні продукти

Півтори склянки сухої гречки
300 грам м'ясного фаршу
Дві морквини
Дві цибулини
Один - два болгарських перцю
Один - два помідори
Гриби (кількість за бажанням)
Сметана
Свіжа зелень (кріп, петрушка, цибуля)
Сіль і мелений перець
Рослинна олія

Приготування

Морквину тремо на тертці, цибулю ріжемо кубиками, болгарський перець - смужками. Злегка обсмажуємо в олії цибулю, додаємо моркву, потім перець. Коли овочі трохи підсмажаться, можна покласти гриби (якщо любите) і обсмажити все разом до повного випаровування рідини від грибів. Додати фарш, відразу ж перемішати, всі грудочки розім'яти виделкою і тушкувати під кришкою до зміни кольору. солимо і перчимо за смаком. Всипаємо промиту гречку (після того як промиєте крупу, її бажано прожарити на сухій сковорідці на сильному вогні), перемішуємо, вливаємо два-три склянки окропу. Закриваємо кришкою (тепер вже перемішувати не потрібно) і на слабкому вогні тушкуємо до готовності крупи.
Помідори ріжемо кубиками, додаємо до гречки, туди ж додаємо три столові ложки сметани, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин десять. Готову гречку посипте зеленню і відразу ж подавайте до столу.
Категория: Рецепти |
| Теги: гречку
Приголомшливо смачні шашлики курки з ананасами
Як приготувати млинці
Як приготувати смачну макаронну запіканку?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: